Категорије
СНП

Данас су се министар просвјете Миомир Војиновић и државна секретарка Милијана Вукотић Јелушић, са својим сарадницима сусрели са представницима Европске инвестиционе банке

Данас су се министар просвјете Миомир Војиновић и државна секретарка Милијана Вукотић Јелушић, са својим сарадницима сусрели са представницима Европске инвестиционе банке, главним службеником за инвестиције за подручје Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине Kadirom Bahcecikom, ЕИБ менаџером за Црну Гору Đovanijem Kamisom и експертима за образовање Entonijem Fridmanom и Koseleči Nihanom.

рзана динамика реализације пројекта “Програм унапређења црногорског образовања” вриједног око 60 милиона еура, који Министарство просвјете реализује уз кредитну подршку Европске инвестиционе банке. У оквиру овог пројекта предвиђена је изградња четири нове образовне институције, три основног образовања и једна гимназија, доградња три предшколске установе те реконструкција и адаптација десет средњошколских објеката, опремање школа информатичком опремом и школским мобилијаром и стручних школа опремом за практичну наставу. У оквиру овог пројекта биће изграђена и школа „Владимир Назор“, те је посебно похваљена чињеница да је у току интезиван рад на изради главног пројекта за ову школу.

Посебан фокус је био на плановима Министарства у спровођењу мапирања школске инфраструктуре у циљу даљег структурног и аналитичког разматрања инвестиционих потреба и даљој дигитализацији образовања кроз опремање школских библиотека информатичком опремом, за шта су представници Европске инвестиционе банке исказали спремност да пруже подршку.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.