Категорије
СНП

У Подгорици је данас у конференцијској сали хотела „Подгорица“, одржана конференција о дуалном образовању под радним називом „Јавно – приватно партнерство за квалитетно стручно образовање“

Конференцију је отворио министар просвјете мр Миомир Војиновић, који је истакао да је опредјељење и циљ Министарства просвјете и надлежних институција, развијање квалитетног система стручног образовања који ће сваком појединцу понудити различите могућности за образовање и цјеложивотно учење.

“ Свјесни смо изазова али и спремни да Црну Гору градимо као друштво конкурентне, развијене економије, друштво које учи и које чине иноватори, спремни да се суоче, који имају висок ниво могућности за запослење, имају знање, вјештине и способности за лични и професионални развој, као и за социјалну инклузију!”, нагласио је министар Војиновић и додао да се посебна пажња поклања стручном образовању, у којем је око 70% средњошколске популације.

Амбасадор Аустрије у Црној Гори др Карл Милер је захвалио свима који су укључени у овај пројекат, врло значајан за унапређење стручног образовног програма.

„Црна Гора мора бити у стању да рачуна на свој народ, за своју будућност, за своју омладину која мора бити што боље образована. Боравак у иностранству је неопходан како би упознали свијет ин стекли искуство на другом мјесту. Било би добро за ову дивну земљу када би се млади касније вратили кући уколико вјерују у своју земљу и њен даљии напредак. За квалитетно стручно образовање, неопходна је сарадња између привреде и образовања. Аустријски модел дуалног образовања се показао као изузетно успјешан“, закључио је амбасадор Аустрије.

Извор: Министарство просвјете

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.