Категорије
СНП

Vojinović: Onlajn nastava funkcioniše na najbolji mogući način

Образовни процес не трпи. У договору са директорима оцијенићемо да ли је потребно да се уведе неки додатни дан уколико су наша ђеца закинута. Извођењем онлајн наставе неће се ништа изгубити, нагласио је Војиновић

Član predsjedništva Socijalističke narodne partije i ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da onlajn nastava jutros funkcioniše na najbolji mogući način, kao i da obrazovni sistem ne trpi. 

– Biće prilike da razgovaramo o tome koje će se sve stavke povećati u budzetu kada je u pitanju status prosvjetih radnika, naveo je on.

Vojinović je naveo da neće biti ukinut dnevni boravak u školama, a što se tiče grijanja istakao je da je osnovni problem budžetska sredstva.

– Ona nisu bila dovoljna, pa smo morali da sačekamo rebalans budžeta. Škole u Crnoj Gori se ne griju na isti način, negdje se griju na drva, negdje na drva i pelet. Što se tiče nas mi smo obezbijedili novac, ali tenderska procedura ne ide preko nas. Problem sa grijanjem neće više biti aktuelan, naglasio je on.

O dojavama i onlajn nastavi

– Mi smo uputili apel direktorima da se organizuje onlajn nastava. Obrazovni proces ne trpi. U dogovoru sa direktorima ocijenićemo da li je potrebno da se uvede neki dodatni dan ukoliko su naša djeca zakinuta. Izvođenjem onlajn nastave neće se ništa izgubiti, naglasio je Vojinović.

Istakao je da je jutros što se tiče onlajn procesa sve u najboljem redu.

– Onlajn nastava funkcioniše na najbolji mogući način, dodao je on.

Na pitanje novinara oko Otvorenog Balkana, kazao je da je poznat stav partije o toj inicijativi.

Funkcije SNP-u nisu bitne

– Najmanje je bitno da li ću ja pokrivati ministarsko mjesto u nekoj novoj vladi. Našoj partiji nisu bitne pozicije. Crnoj Gori je potrebna politčka stabilnost i ono što radi većina ide u tom pravcu. Trebalo bi da se završe pregovori kako bismo imali novu vladu. Funkcije našoj partiji ne prestavljaju opterećenje, jasan je Vojinović.

Smatra da se nije raspravljalo o funkcijama, prioritet je stvaranje političke stabilnosti u Crnoj Gori.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.