Категорије
СНП

Šćekić u zvaničnoj posjeti Srbiji: Zajedničkim radom do unapređenja zdravstvenih sistema

“Među temama koje su prepoznate kao zajedničke su, između ostalih, značaj primarne zdravstvene zaštite, reforma palijativne njege, odnos zdravstvenog sistema prema liječenju rijetkih bolesti i inovativnim terapijama, liste čekanja, obrazovanje i specijalizacije neophodne za unapređivanje kvaliteta zdravstvene njege”

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predstavio je planirane reforme zdravstvenog sistema ministarki zdravlja Srbije, Danicom Grujičić tokom sastanka delegacija u Beogradu, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Izazove, potrebe i šanse na sastanku su razmijenili i prisutni direktori kliničkih centara u Podgorici i Beogradu, Ljiljana Radulović i Milika Ašanindirektor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Vuk Kadić i njegova koleginica iz Srbije Jovana Simanović, kao i državni sekretari dviju država.

Sagovornici su razmijenili i iskustva u oblasti zdravstvenih sistema dviju države, kao i izazovima sa kojima se svakodnevno susrijeću, navodi se u saopštenju.

Navode da su zajedničke teme, „značaj primarne zdravstvene zaštite, reforma palijativne nege, odnos zdravstvenog sistema prema liječenju rijetkih bolesti i inovativnim terapijama, liste čekanja, obrazovanje i specijalizacije neophodne za unapređivanje kvaliteta zdravstvene njege„.

Sagovornici su konkretizovali saradnju, dok je Grujičićeva ponudila pomoć i podršku Ministarstva zdravlja Srbije kolegama u Crnoj Gori, izrazivši želju za zajedničkim unapređenjem zdravstvenih sistema dviju države, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.