Категорије
СНП

Александар Дамјановић: „Џек пот“ је сматрао да може за два милиона да добије концесију на 10 година плус пет, плус пет, плус пет, што држава сматра да није могуће, већ да морају да поново добију концесију и плате накнаду од два милиона

Ministar finansija Aleksandar Damjanović odbio je zahtjev koncesionara „Džek pot“ za produženjem koncesije za priređivanje igara na sreću u kazinu u Bečićima na još pet godina. Ministar je najavio da će uskoro biti raspisan novi konkurs za davanje koncesije na koji se može prijaviti „Džek pot“, kao i druge zainteresovane firme.

– Društvo koje dobije koncesiju moraće da plati jednokratnu naknadu od dva miliona. „Džek pot“ je smatrao da može za dva miliona da dobije koncesiju na 10 godina plus pet, plus pet, plus pet, što država smatra da nije moguće, već da moraju da ponovo dobiju koncesiju i plate naknadu od dva miliona – rekao je Damjanović na radnom doručku sa novinarima.

Vlasnici „Džek pota“ su Branislav Mićunović i Sava Grbović.

Damjanović je podsjetio da je Privredni sud od februara do oktobra omogućio „Džek potu“ da priredjuje igre na sreću u kazinu donošenjem privremene mjere.

Kazao je i da država treba da donese novi zakon o igrama na sreću, te da taj zakon nije usmjeren na pojedince, već prije svega na onlajn kladjenje. Sadašnji sistem igara na sreću je uređen zakonom iz 2004. godine.

Istakao je i da od igara na sreću država prihoduje oko 15 miliona, a da može da prihoduje do 40 miliona eura

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.