Категорије
СНП

Skupština danas o zakonu o porijeklu imovine

Kovač: Moramo udariti tamo gdje je najbolnije za organizovani kriminal. Ako se ovaj postupak bude tretirao samo sa pravnog aspekta, nadam se da ćemo doći do konsenzusa i usvajanja zakonskog rješenja do kraja narednog zasijedanja.

Radna grupa Odbora za politički sistem i pravosuđe Skupštine počela je danas rad na konačnoj verziji amandmana na predlog Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću. Tu informaciju nezvanično su saopštili Portalu RTCG iz crnogorskog parlamenta. Oko 12 časova, data je pauza, imajući u vidu da počinje sjednica parlamenta na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda. Planirano je da plenum o ovom zakonu raspravlja u 16 časova.

Ranije je u Skupštini Crne Gore odlučeno da radna grupa pokuša da unaprijedi to zakonsko rješenje a u međuvremenu je održano nekoliko sjednica.

„Usvajanje ovog zakona bi napravilo haos u sistemu, umjesto da ga unaprijedi, i omogućilo mnogima da zadrže skrivenu imovinu, posebno u inostranstvu“ saopštili su u decembru iz MANS-a.

Ministar pravde Marko Kovač gostujući u emisiji „Link“ na Radiju Crne Gore u srijedu kazao je da su u toku radni sastanci u Parlamentu, gdje poslanici u okviru Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu razmatraju opcije za korekcije Zakona o oduzimanju imovine.

„Moguće su određene promjene, kako bi se poboljšalo zakonsko rješenje. Svako sa dobrim namjerama i konstruktivnim predlozima može to uputiti Ministarstvu pravde“, kazao je Kovač.

Istakao je da je u pitanju unapređenje zakonskog sistema.

„Moramo udariti tamo gdje je najbolnije za organizovani kriminal. Ako se ovaj postupak bude tretirao samo sa pravnog aspekta, nadam se da ćemo doći do konsenzusa i usvajanja zakonskog rješenja do kraja narednog zasijedanja“, kazao je Kovač

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.