Категорије
СНП

Joković: Sa našom podrškom, Andrija Mandić pobjeđuje na izborima, u drugom krugu podržali bi i Milatovića

Potpredsjednik Vlade i ministar poljprivrede, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da će 19. marta Crna Gora dobiti novog predsjednika države i time će, kako kaže, nastupiti demokratizacija države. Kaže i da je partija odlučila da podrži Andriju Mandića, ali da bi u slučaju prolaska Jakova Milatovića u drugi krug, SNP podržala „svakog ko nije iz DPS“.

Prema tvrdnjama Jokovića, „dugogodišnja vladavina DPS sići će sa političke scene i nastupiće bolji dani kad je u pitanju saradnja Vlade i predsjednika“. To će, kako kaže Joković, uticati na rad diplomatsko konzularnih predstavništava, jer, kako kaže, Milo Đukanović do sada nije imenovao ambasadore.

On je na konferenciji za medije kazao da mu je žao što nije izabran i sedmi sudija Ustavnog suda koji je predložen.

– Mi u SNP smo uvijek glasali za predložene kandidate i sljedeći koji budu predloženi SNP će ih podržati – rekao je Joković.

On je podsjetio da je SNP odlučila da podrži Andriju Mandića, nakon što nije došlo do dogovora oko jednog zajedničkog kandidata kojeg bi podržali pobjednici sa izbora 30. avgusta.

– Mi smo na sjednici gGavnog odbora SNP odlučili koga ćemo da podržimo. Neki su sami sebe isključili, jer se dešavalo ono što ne bi trebalo da se dešava u Crnoj Gori i ne bismo mogli da podržimo one koji su falsifikovali… Bili smo tu da podržimo nekog od kandiata koji su pobijedili 30. avgusta i ogromnom većinom glasano da SNP podrži Andriju Mandića – rekao je Joković.

– Nije to da mi njega podržavamo, nego Andrija Mandić sa našom podrškom prolazi u drugi krug i ne samo to, nego smo uvjereni da će biti pobjednik izbora – naveo je Joković. 

Vjeruje da će nakon izbora opasti rejting Đukanovića, a skočiti rejting Andrije Mandića. 

– Učinićemo sve da dođe do pobjede Andrije Mandića i do formiranja 44. Vlade kako bi u godinu i po dana do narednih izbora, oni koji su pobijedli, sproveli te izbore – navodi Joković, dodajući da je ovo mnogo bolja Vlada koja radi u interesu države. 

Upitan da li bi podržali Jakova Milatovića ako prođe u drugi drug predsjedničkih izbora, Joković je rekao da će „nevoljno ali podržati bilo koga samo da se ne glasa kandidat DPS“.

Joković je kazao da mu nije jasno kako neko ko je govorio neistine, i dalje može biti na čelu pokreta Evropa sad, aludirajući na Milojka Spajića.

On je kazao i da su Milatović i Spajić bili u delegaciji sa Zdravkom Krivokapićem koja nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, a da su to učinili Dritan Abazović i SNP. 

– Nisu ga potpisali i nijednu riječ niko nije rekao protiv toga, a Abazović i SNP kad im je rečeno da će Vladi izglasano nepovjerenje, mi smno ga potpisali pa da nas je koštalo i mnogo više..dobro znamo da je Spajić rekao da je bio poritv ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju… Zamislite da neko  ko je živio toliko dugo van Crne Gore, hoće da prekine toliko dugu tradiciju – navodi Joković. 

Joković je rekao da, da se plaši kandidata DPS ne bi bili ovdje 25 godina.

– Ako je ko pokazao odlučnost protiv DPS, to je bio SNP. Nije bilo lako opstati na svom ognjištu u takvim uslovima. Da li je počela kampanja SNP? SNP neće vršiti kampanju, to radi Andrija Mandić ali SNP će pomoći u svemu i biće na raspolaganju – rekao je on.

– U drugom krugu podržaće svakog onog ko nije iz DPS – ponovio je Joković. 

Izvor: https://www.pobjeda.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.