Категорије
СНП

Вукић: Уставни суд је најпозванији да донесе одлуку да ли је указ о распуштању Скупштине

Уставни суд је најпозванији да донесе одлуку да ли је указ о распуштању Скупштине који је донио бивши предсједник државе који није дао мандат за састављање нове Владе, уставан или није, казао је у одговору посланик Социјалистичке народне партије, Драган Вукић. 

„Сматрам да скупштинска већина треба да пошаље писану ургенцију коју треба да потпише 41 посланик или шефови клубова политичких партија које представљају и да затраже од Уставног суда да се хитно одреде према иницијативи за оцјену уставности односно да донесу одлуку да ли је указ уставан или не“, нагласио је Вукић и додао:
Овдје се само тражи од судија Уставног суда да раде свој посао и да штите Уставни поредак ЦГ који је Ђукановић више пута нарушио.
Нека сједница Уставног суда буде јавна па да стручна а и лаичка јавност чује како се познаје и брани Устав Црне Горе.
Ми у СНП се боримо да институције система несметано функционишу да се одлуке које се доносе буду независне и непристрасне а не да на њих и даље утичу духови прошлости који и даље плаше господу. Ако Уставни суд неће да се мијеша у свој посао онда скупштински уставни одбор је на потезу да нам да смјернице како даље штитити Уставни поредак ако то не жели судије који је Скупштина односно посланици 2/3 3/5 већином бирали, поручио је Вукић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.