Категорије
СНП

U Podgorici održan 19. debrifing seminar Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG)

Podgorica, Crna Gora – 19. izdanje ICMG Debrifing Seminara održano je od 21. do 23. aprila 2023. godine u Podgorici. Na događaju su prisustvovali predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta (NOK-ova), Međunarodnih federacija i Organizacijskih odbora prethodnih i narednih Mediteranskih igara (MI).Seminar je počeo pozdravnim govorom generalnog sekretara Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igora Vušurovića, a potom pozdravnim govorom ministra sporta i mladih, Vasilija Laloševića.

Uvodno izlaganje nakon toga održao je gospodin Iakovos Filipousis, generalni sekretar ICMG-a.Najznačajniji dio seminara bilo je predstavljanje konačnog izvještaja o Mediteranskim igrama – Oran 2022 od strane Mohameda Aziza Derouaza, predsjednika i komesara OCMG Oran 2022 i direktora Organizacionog odbora Mediteranskih igara koje su prošle godine održane u ovom alžirskom gradu. Izvještaj je dao pregled organizacije i upravljanja sportskim takmičenjima i naučenim lekcijama.Bernard Amsalem, drugi potpredsjednik ICMG-a i predsjednik Koordinacione komisije Oran 2022, podijelio je zaključke ICMG-a za budućnost, zasnovane na iskustvu sa Igara 2022. godine.

Sašo Bertončelj, član Izvršnog odbora i predsjednik Sportske komisije ICMG-a, predstavio je izvještaj Komisije za Oran 2022.Gradonačelnik Taranta, Rinaldo Melući, održao je prezentaciju Organizacionog komiteta Mediteranskih igara Taranto 2026, koja je pratila otvorena diskusija i konačni zaključci na osnovu prijedloga ICMG članova.Događaj je takođe uključivao forum nacionalnih olimpijskih komiteta i međunarodnih federacija, gdje su predstavnici različitih NOK-ova i međunarodnih federacija imali priliku da podijele svoja iskustva i raspravljaju o budućnosti organizacije i mediteranskih takmičenja. ICMG Debrifing Seminar pružio je vrijednu priliku zemljama članicama Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara da se okupe, podijele iskustva i naprave planove za budućnost. Za više informacija o ICMG-u i Mediteranskim igrama, posjetite https://www.icmg.org/.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.