Категорије
СНП

Ministar prosvjete Miomir Vojinović gostujući u Dnevniku na RTCG rekao je da je prvi put odrađena analiza obrazovnog sistema koja je, kako kaže, pokazala sve slabosti sistema, ali i načine za reformu, te i da rade sve da poboljšaju kvalitet obrazovanja

Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da od kada rukovodi tim resorom, rade sve da poboljšaju kvalitet obrazovanja. Gostujući u Dnevniku na TVCG rekao je da je prvi put odrađena analiza obrazovnog sistema koja je, kako kaže, pokazala sve slabosti sistema, ali i načine za reformu.

„Proces reformi je otpočeo. Počeli smo od rješavanja materijalnog statusa nastavnika, jer samo zadovoljan nastavnik može pružiti svoj maksimum“, kazao je Vojinović.

Govoreći o sve češćim slučajevima vršnjačkog nasilja u školama, ocijenio je da taj problem ne može riješiti Ministarstvo prosvjete samo.

„Svi moraju da se uključe, a mi ćemo dati svoj maksimum da što manje gledamo ovakve scene nasilja. Kao institucija činimo sve da suzbijemo vršnjačko nasilje, i mora se ozbiljnije pristupiti ovom problemu“, kazao je Vojinović.

Odgovarajući na pitanje o političkom kadriranju u prosvjeti, usvrdio je da od kad on rukovodi resorom, nije bilo političkog zapošljavanja.

„Smatram da je crnogorskom obrazovnom sistemu potreban proces depolitizacije, ali nijedan kadar koji je izabran od kad sam ministar nije biran po političkoj osnovi. Slažem se da je potrebna depolitizacija, ali tvrdim da nijedan radnik zaposlen u Ministarstvu prosvjete nije upitan od strane resornog ministra za političku, vjersku ili drugu pripadnost“, zaključio je Vojinović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.