Категорије
СНП

Слађана Калуђеровић, чланица Предсједништва СНП ЦГ: ️БЕЗ ЗАДОВОЉНИХ РАДНИКА НЕМА УСПЈЕШНОГ ДРУШТВA

Без задовољних радника нема успјешног друштва. Ту лекцију, нажалост, наша држава и даље није научила до краја, а Први мај нас додатно опомиње да не смијемо допустити да борба за радничка права буде у запећку.

Морамо се запитати колико су радници задовољни својим статусом када имамо у виду да су многи од њих обесправљени, а и даље ћуте и трпе разне неправде како би задржали посао и тиме обезбиједили личну и породичну егзистенцију.

Зато ће СНП и даље бити стална подршка радницима, али и још већи заговорник јачања њихових права, за шта је потребно обезбиједити што боље услове на тржишту рада за сваког човјека у Црној Гори који ради или жели да ради.

Радници и привреда као носећи стуб друштва морају бити под највећом пажњом свих нас, а њихов бољи положај, не само тренутно већ и систематски, мора бити императив.

Данас нам више него икад треба максимална посвећеност креирању адекватног социо-економског амбијента који ће заштитити зајемчено право на достојанствен рад, увођење снажније социјалне политике, чиме ћемо осигурати правду и гарантовати радничка права.

Као што је прије десетак дана, на предлог СНП-а, усвојен закон којим су бивши радници КАП-а и уопште металског сектора остварили право на пензију, тако ћемо и у будућем периоду наставити да штитимо права радника.

Истовремено, Први мај указује и на неодвојивост борбе за политичка права жена са борбом за право на рад и достојанствен живот.

Недопустиво је да су жене у Црној Гори и дан данас за исти рад плаћене мање од мушкараца.

Подсјетићу да је, на предлог СНП-а, законски онемогућено да жене добију отказ током трудничког и породиљског одсуства, као и да нас чека још доста активности које ћемо спровести у дјело у правцу постизања родне равноправности и у домену рада.️

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.