Категорије
СНП

Šćekić: Zalažemo se za „Antimafija blok“, niko ne smije da vraća DPS i tajkune koji su demolirali Crnu Goru!

„DPS iako je pobijeđen, nećemo dozvoliti da poslije DPS bude DPS. Odnosno da tajkuni i kriminalne organizacije vode politiku i utiču na procese, da određeni subjekti ili neki novi lideri budu na fonu tih organizacija i njihove želje da kreiraju politiku”

”Samo razmišljamo odgovornije i ozbiljnije o budućnosti Crne Gore i naših građana, jer od odluka i oblika Vlade zavisi buduće funkcionisanje institucija i svakog građanina, jer posle 30 godine ne smije niko da se igra sa povjerenjem građana, da ih bombarduje populizmom, a još gore da na mala vrata vraća DPS i tajkune koji su demolirali Crnu Goru u svakom smislu”

Dragoslav Šćekić, koji je i ministar zdravlja, založio se za formiranje centrističkog, odnosno takozvanog “antimafija bloka”, koji zagovaraju i Demokarte i GP URA.

Poslije 30 godina i nedogovorne vlasti ne možemo reći da je njenom smjenom sve završeno. Svi koji su na proevropskom i putu oporavka države i institucija, moraju imati dozu odgovornosti, bez sujeta i velikih ambicija. Kada pogledamo političku scenu, vidi se da ni buduću vladu ne može činiti samo jedna partija, već da će to biti više subjekata i koalicija. Bolje je nekad razmišljati na vrijeme kako bi se potezi povukli u pravom smjeru i nakon izbora formirala vlada”, rekao je on.

Potpredsjednik SNP-a je potvrdio da ta partija nije imala formalne razgovore sa Demokratama i GP URA. “Tačno je ovo što su saopštili pojedini subjekti da nije bilo formalnih razgovora, neformalnih uvijek ima, ali oni ne donose konačnu odluku. Smatram da ovo vrijeme zahtijeva ozbiljne ljude, da opšte dobro bude iznad pojedinačnog i pojedinačnih interesa. Ako se izbori ne odlože, vjerujem da će se brzo reagovati i razmišljati u tom pravcu”, rekao je.

Šćekić je stava da treba kako je rekao, “da se formira antimafija blok na čijem čelu treba da budu upravo nosioci tih aktivnosti u prethodnom periodu”.

Prije svega aktuleni premijer i svi politički subjekti koji su u ovom momentu u Vladi, koja radi protiv organizovanog kriminala i korupcije i gdje se pokazuju rezultati. Treba da se formira proevropski, centristički blok građanskih partija koje bi formirali vladu, kako bi se nastavila borba protiv orgaizovanog kriminala i korupcije, da se nastavi sa povećanjem standarda građana… DPS iako je pobijeđen, nećemo dozvoliti da poslije DPS bude DPS. Odnosno da tajkuni i kriminalne organizacije vode politiku i utiču na procese, da određeni subjekti ili neki novi lideri budu na fonu tih organizacija i njihove želje da kreiraju politiku”, rekao je Šćekić.

Samo razmišljamo odgovornije i ozbiljnije o budućnosti Crne Gore i naših građana, jer od odluka i oblika Vlade zavisi buduće funkcionisanje institucija i svakog građanina, jer posle 30 godine ne smije niko da se igra sa povjerenjem građana, da ih bombarduje populizmom, a još gore da na mala vrata vraća DPS i tajkune koji su demolirali Crnu Goru u svakom smislu”, rekao je ministar Šćekić.

(Vijesti)

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.