Категорије
СНП

Прекинута сједница на којој је требало да се расправља о разрјешењу предсједника Општине Андријевица, Жељка Ћулафића

Група незадовољних грађана није дозволила да се одржи сједница СО Андријевица, на којој је требало да се расправља о иницијативи за смјену

Sjednica je prekinuta u trenutku kada je trebalo da se glasa o dnevnom redu, nakon sto nije prihvaćen zahtjev Ćulafića da se sjednica odloži zbog bolesti i nemogućnosti da se izjasni o toj inicijativi.

Predsjednik SO Mladen Đukić je kazao da prekida sjednicu i da će blagovremeno obavijestiti javnost o nastavku održavanja

Vanredna sjednica Skupštine Opštine Andrijevica održala se jutros, sa jednom tačkom Dnevnog reda – smjena predsjednika Opštine Andrijevica Željka Ćulafića, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Naime, petnaest odbornika DPS-a, koji su nakon dužeg vremena 30. avgusta 2020. godine voljom građana prešli u opozicione odborničke klupe, a koji su kriminalnim djelatnostima, što se u poslednje vrijeme kao jedan od dokaza može vidjeti iz SKY aplikacije, i koji su kao dio tridesetogodišnjeg režima, pravili privatnu svojinu unutar Opštine, i kupljeni doskorašnji odbornik Demokratskog fronta Miomir Dragović srušiće aktuelnu vlast u Andrijevici i nastaviti sa nelegalnim upravljanjem i urušavanjem ove sjeverne opštine“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su pozivali Specijalno državno tužilaštvo da ispita „ovu naizgled političku korupciju, koja ima sve karakteristike nekih drugih korupcija i primat kriminalnih djelatnosti, koje su između ostalog vezane za eksploataciju kamena, a za koje su već godinama unazad zadužene, javnosti dobro poznate, tajkunske firme visokih funkcionera DPS-a.“

„Radi podsjećanja šire javnosti, Vlada Crne Gore je u septembru 2022. godine odložila usvajanje Informacije o realizaciji konkursa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju ukrasnog kamena „Žoljevica“, u opštini Andrijevica s Predlogom odluke o dodjeli koncesije i Predlogom ugovora o koncesiji“, piše u saopštenju.

Istakli su da je Vlada Crne Gore zbog jake kritike ministara iz redova SNP-a, nije dala saglasnost da DPS firme dobiju koncesiju na trideset godina za eksploataciju ukrasnog kamena u Andrijevici.

„Zašto je dobar i častan rad predsjednika Opštine Andrijevica, Željka Ćulafića zasmetao pojedincima, onima koji su godinama urušavali ugled ovog grada i koji su sve vrijeme radili na štetu građana? Šta su i kakvu korist dobili bivši potpredsjednik Opštine Vesko Raketić i kupljeni Miomir Dragović“, upitali su iz SNP-a.

Izvor: https://budiminfo.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.