Категорије
СНП

РЕАГОВАЊЕ ПОВОДОМ ИНИЦИЈАТИВЕ О СМЈЕНИ ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА, ЖЕЉКА ЋУЛАФИЋА, НА СЈЕДНИЦИ ЗАКАЗАНОЈ СЈУТРА

ЖељкоЋулафић је засметао појединцима који су годинама урушавали углед Андријевице и који су све вријеме радили на штету грађана

Социјалистичка народна партија на државном и локалном нивоу, као дио власти, показала је јасан став и прекинула устаљену праксу Демократске партије социјалиста (ДПС) којом су појединци на штету државе и грађана Црне Горе стицали личну корист и привилегије!

Ванредна сједница Скупштине Општине Андријевица заказана је сјутра, са једном тачком Дневног реда – смјена предсједника Општине Андријевица Жељка Ћулафића. Наиме, петнаест одборника ДПС-а, који су након дужег времена 30. августа 2020. године вољом грађана прешли у опозиционе одборничке клупе, а који су криминалним дјелатностима, што се у последње вријеме као један од доказа може видјети из Скај апликације, и који су као дио тридесетогодишњег режима, правили приватну својину унутар Општине, и купљени доскорашњи одборник Демократског фронта Миомир Драговић срушиће актуелну власт у Андријевици и наставити са нелегалним управљањем и урушавањем ове сјеверне општине.Позивамо Специјално државно тужилаштво да испита ову наизглед политичку корупцију, која има све карактеристике неких других корупција и примат криминалних дјелатности, које су између осталог везане за експлоатацију камена, а за које су већ годинама уназад задужене, јавности добро познате, тајкунске фирме високих функционера ДПС-а. Ради подсјећања шире јавности, Влада Црне Горе је у септембру 2022. године одложила усвајање Информације о реализацији конкурса за достављање понуда за дођелу уговора о концесији за детаљна геолошка истраживања и експлоатацију украсног камена „Жољевица“, у општини Андријевица с Предлогом одлуке о додјели концесије и Предлогом уговора о концесији. Односно, Влада Црне Горе, због јаке критике министара из редова Социјалистичке народне партије, није дала сагласност да ДПС фирме добију концесију на тридесет година за експлоатацију украсног камена у Андријевици. Зашто је добар и частан рад предсједника Општине Андријевица, Жељка Ћулафића засметао појединцима, онима који су годинама урушавали углед овог града и који су све вријеме радили на штету грађана?! Шта су и какву корист добили бивши потпредсједник Општине Веско Ракетић и купљени Миомир Драговић? Зауставићемо сваки вид злоупотребе државних ресурса, како смо то радили и партиципирајући у 43. Влади, јер за нашу партију приоритет је, увијек био и биће, опште добро свих грађана Црне Горе! Купљеном одборнику СО Андријевица Миомиру Драговићу, поручујемо да му нећемо дозволити да се ресурси Општине Андријевица и њених грађана опет користи за сврхе ДПС криминалних организација, и нећемо дозволити да се због личног профитерства и издаје каља традиција и углед Васојевића, који су увијек представљали примјер мудрости и херојства. Поручујемо му и то да ће на свом образу и савјести носити терет нелегалних и криминалних дјелатности појединаца, које ће настајати на штету сваког грађанина Андријевице, какав је случај био и раније.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.