Категорије
СНП

POSLEDNJE DVIJE GODINE U BJELOPOLJSKU BOLNICU ULOŽENO SKORO 1,7 MILIONA EURA

Posredstvom Ministarstva zdravlja uvedene su nove hirurške procedure, nabavljeni najnoviji aparati, savremeno opremljeno pedijatrijsko odjeljenje, formiran onkološki konzilijum, a i u narednom periodu će se ulagati u najnoviju medicinsku opremu i obuku kadraU bolnici je zaposleno 380 radnika, od toga 67 ljekara, 45 specijalista, osam užih specijalista i 14 specijalizanata. Imamo najbrojniji, ali i najmlađi kadar kada su u pitanju opšte bolnice u Crnoj Gori.

Posredstvom Ministarstva zdravlja u prethodne dvije godine u OB Bijelo Polje dodijenjeno je 11 specijalizacija iz različitih oblasti i 17 užih specijalizacija.Kada je u pitanju zdravstvena usluga i zaštita u prethodne dvije godine uveli su nove hirurške procedure iz oblasti dječje urologije, dječje hirurgije, ortopedije, grudne hirurgije tako što su iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) angažovali specijaliste iz tih oblasti.

Na osnovu inicijative bjelopoljske bolnice i saglasnosti Ministarstva zdravlja već godinu postoji Onkološki konzilijum za pacijente sa sjevera.Umjesto odlazaka u Podgoricu onkološki pacijenti su u mogućnosti da budu pregledani u Bijelom Polju. Konzilijum pokriva veliki broj onkoloških pacijenata iz osam opština sa sjevera. Održava se dva puta mjesečno u prostorijama ove zdravstvene ustanove, a učestvuju i subspecijalisti onkologije sa Instituta za onkologiju KCCG. Uz podršku Ministarstva zdravlja u posljednje dvije godine za opremu u bjelopoljsku bolnicu uloženo je million eura, a kada su u pitanju građavinski radovi iznos je oko 688 hiljada eura.

Uz pomoć Vlade i resornog ministarstva sa računa NKT-a opredijeljeno je 260 hiljada eura za nabavku najsavremenijeg digitalnog RTG aparata i sanitetskog vozila. Posredstvom FZO nabavljena je medicinska oprema u vrijednosti od 140 hiljada eura i to dva savremena aparata za anesteziju, kao i stub za laparoskopsku hirurgiju. Opredijeljena su i sredstva za osteodezintometar i prvi put će već sljedećeg mjeseca imati kabinet za osteodezintometriju sa ljekarom subspecijalistom reumatologom jedinim na sjeveru.

Za dva mjeseca bijelopoljska bolnica će imati i savremeno opremljenu biohemijsko-hematološku laboratoriju.– Posredstvom Ministarstva zdravlja i FZO počelo je renoviranje Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a prva faza će biti završena krajem godine. Pored svega navedenog, u prethodne dvije godine nabavljena je i druga oprema za operacioni blok, službe, odjeljenja i ambulante.Do kraja godine bjelopoljska bolnica će imati i magnetnu rezonancu.U toj bolnici prošle godine je urađeno 1400 oprecija što je skoro duplo više u odnosu na raniji period.Ove godine se očekuje da bude oko dvije hiljade operacija. Razlog tome je što se vratilo povjerenje građana u Opštu bolnicu Bijelo Polje ali imamo i sve više pacijenata ne samo sa sjevera, već i iz centralne i južne regije posebno kada je u pitanju ginekologija, urologija i ortopedija – naveo je direktor Erović.

Da imaju povjerenje u bjelopoljsku bolnicu potvrdili su i pacijenti i građani i, iako ne pred kamerama, željeli su da poruče da su izuzetno zadovoljni i ponosni na sve što je urađeno

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.