Категорије
Спорт

Jovetić pokazao klasu, Crna Gora slavila u Rigi!

Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Letoniju u Rigi sa 2:1, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Kataru.

Po izuzetno lošem terenu “sokoli“ su odigrali dosta dobru utakmicu, naročito u drugom poluvremenu i sasvim zasluženo su stigli do startne pobjede. 

Od samog starta naša reprezentacija imala je veći posjed lopte. Koliko su Letonci igrali grubo pokazuje podatak da su u prvih dvadesetak minuta napravili osam faulova, od kojih je samo jedan sankcionisan žutim kartonom.

Na prvo veliko uzbuđenje pred golom Letonaca čekalo se do 36. minutu. Stevan Jovetić je proigrao debitanta, Uroša Đurđevića čiji udarac brani golman domaćih, a onda Ivanović sa pet metara nije uspio da zatrese mrežu.

Svega pet minuta kasnije stigla je kazna za taj promašaj. etonci su dobro kombinovali, a akciju je sjajnim udarcem završio Janis Ikanuieks. 

Srećom, “sokolima“ nije trebalo dugo da odgovore. Već u narednom napadu, Jovetić je majstorskim potezom vratio stvari na početak.

Nastavak igre donio je totalnu dominaciju crnogorske reprezentacije.

Prijetili su “sokoli“, imali su i sjajnu priliku preko Jovetića u 65. minutu (lopta izbaćena sa gol linije), ali su Letonci odolijevali.

Mogli su čak domaći i do novog vođstva, nakon što je Mijatović pogriješio u 69. minutu, ali je stativa spasila Crnu Goru.

Inicijativa Radulovićeve čete pojačavala se iz minuta u minut i to se isplatilo u 83. minutu.

Nevjerovatni Jovetić uputio je sjajan udarac sa ivice kaznenog prostora, a golman domaćih je samo paradom uljepšao gol naše reprezentacije! 


U posljednji desetak minuta Crna Gora je spustila ritam igre i bez večih problema je sačuvala stečenu prednost. 

Naredni meč crnogorski reprezentativci igraće protiv Gibraltara koji je na startu poražen od Norveške (3:0). Taj meč na programu je u subotu od 15 sati.

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.