Категорије
Актуелно

SNP ANDRIJEVICA: DAN OPŠTINE OBILJEŽITI DOSTOJANSTVENO

Najava da će u okviru proslave Dana opštine Andrijevica, 17. jula, Vasojeviće na stadionu malih sportova zabavljati estradna umjetnica Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika i da će njen nastup koštati oko pet hiljada eura izazvala je burne reakcije predstavnika opozicije. Oni ističu da se radi o svojevrsnom skandalu i da takav potez ne može služiti na čast onima koji kreiraju politička i kulturna dešavanja u Andrijevici. Istakli su i da je ovo potvrda da rukovodeća garnitura smišljeno nastavlja da, uz neracionalno trošenje povjerenog novca, unižava tradicionalne, istorijske i kulturne vrijednosti Vasojevića.

I iz andrijevičkog odbora Socijalističke narodne partije ističu da i ovaj događaj svjedoči da rukovodeća ekipa u Andrijevici na prizeman način udara na najsvetije istorijske tekovine naroda ovoga kraja.

“Svi dobro znamo da 17. jul označava datum kad je narod ovoga kraja 1941. godine ustao u borbu protiv fašizma. Znamo koliko je ta borba odnijela žrtava i koliko je naših najhrabrijih ljudi palo u toj borbi. Zbog tog saznanja bilo bi logično da se taj datum, koji je ustanovljen kao Dan opštine Andrtijevica, obilježava dostojanstveno, u skladu sa svojim uzvišenim značajem. Međutim, klika na vlasti se drznula, da organizovanjem programa, čiji se karakter kosi sa vrijednostima pomenutog datuma, ponovo potire slobodarske tekovine našega naroda. Mi nemamo ništa protiv Sandre Afrike, ali njen nastup u Andrijevici tačno na Dan opštine je zaista neprimjeren čin”, saopštili su iz odbora SNP-a.

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares