Категорије
Спорт

Ђоковић предложен за почасног грађанина Будве

Скупштина Општине Будва на сједници заказаној за 3. август разматраће предлог одлуке о покретању поступка за проглашење најбољег српског и једног од највећих свјетских тенисера Новака Ђоковића за почасног грађанина Будва.

Будвански парламент је у августу 2014. једногласно формирао Комисију за спровођење поступка за проглашење српског тенисера Новака Ђоковића почасним грађанином Будве.

О именовању трочлане комисије гласали су на последњој сједници Скупштине општине Будва како одборници владајуће коалиције, тако и тадашња комплетна опозиција, која је сада власт у том граду.

Комисија у којој су предсједник Мијомир Пејовић, те чланови Марко Вуковић и Ђорђије Вујовић требало је да у складу са Статутом општине Будва спроведе поступак за проглашење Ђоковића почасним грађанином Будве. Покретач ове иницијативе је Мијомир Пејовић.

Уз изузетна достигнућа на спортском пољу, Новак Ђоковић је препознат у читавом свијету и као личност која шири љубав међу људима, подстиче солидарност и изузетно доприноси развоју свијести за унапређење вриједности демократског друштва. Због врхунских спортских остварења, али и као доказани хуманиста и доброчинитељ Новак Ђоковић је именован за националног амбасадора Уницефа”,  наведено је у образложењу предлога.

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.