Категорије
Друштво

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane

Opštinski odbor SNP Berane još jednom upozorava Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a posebno Upravu za vode, da rade svoj posao kako se u Beranama ne bi dešavalo ono što se ovih dana može vidjeti.
Naime, umjesto da sprovodeći zakonske norme, spriječi koncesionare da neleaglno i protivno i zakonskim i ljudskim normama izvode radove na mjestima na kojima je to strogo zabranjeno, resorno ministarstvo, Uprava za vode i inspektor za vode Dragan Šekularac, žmure na ovakve i slične prekršaje.
U strogom centru grada, konkretno ispod mosta Nika Strugara, očigledni su tragovi vršenja nezakonitih radova od strane koncesionara koje, nažalost, niko ne sprečava u tome. Ono što je posebno opasno je činjenica da pomenuti radovi mogu dovesti do krupnih i opasnih posljedica , imajući u vidu da se radovi vrše u samoj blizini betonskih stopa na mostu. U tom pravcu se Komunalna policija Berana u više navrata obraćala državnim građevinskim i poljoprivrednim inspektorima da zaustave nezakonite i izuzetno opasne radove. Nažalost, i dan danas smo svjedoci hajdučije od strane koncesionara koje aminuju pomenuti inspektori i Uprava za vode, odnosno resorno ministarstvo.
SNP Berane još jednom upozorava nadležne državne organe da su dužni , bezbjednosti radi, sprovoditi pomenute zakonske norme, kako bi most na Limu bio bezbjedan u svakom pogledu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.