Категорије
Друштво

Из одбора СНП-а траже да државни органи зауставе девастацију корита ријеле Лим

Поводом експоатације шљунка код главног градског моста у Беранама огласили су се из Општинског одбора Социјалистичке народне партије тражећи од надлежних државних институција да спријече девастацију обала и корита ријеке Лим.
– Општински одбор СНП Беране још једном упозорава Министарство пољопривреде и руралног развоја, а посебно Управу за воде, да раде свој посао како се у Беранама не би дешавало оно што се ових дана може видјети. Наиме, умјесто да спроводећи законске норме, спријечи концесионаре да нелегално и противно и законским и људским нормама изводе радове на мјестима на којима је то строго забрањено, ресорно министарство, Управа за воде и инспектор за воде Драган Шекуларац, жмуре на овакве и сличне прекршаје. У строгом центру града, конкретно испод моста Ника Стругара, очигледни су трагови вршења незаконитих радова од стране концесионара које, нажалост, нико не спречава у томе. Оно што је посебно опасно је чињеница да поменути радови могу довести до крупних и опасних последица, имајући у виду да се радови врше у самој близини бетонских стопа на мосту- навео је предсједник беранског одбора СНП-а Тихомир Богавац.
Он је нагласио да су надлежни у локалној управи у више наврата указивали на поменуте радње, које, како је истакао, нико не покушава да заустави.
– Комунална полиција Берана се у више наврата обраћала државним грађевинским и пољопривредним инспекторима да зауставе незаконите и изузетно опасне радове. Нажалост, и дан данас смо свједоци хајдучије од стране концесионара које аминују поменути инспектори и Управа за воде, односно ресорно министарство.
СНП Беране још једном упозорава надлежне државне органе да су дужни, безбједности ради, спроводити законске норме, како би мост на Лиму био безбједан у сваком погледу- закључио је Богавац.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.