Категорије
Друштво

Češki ambasador u posjeti Beranama: Razgovarali i o budućoj ekonomskoj saradnju

Češkog ambasadora je, kako je saopšteno, posebno interesovala aktuelna situacija kao i mogućnosti privrednog i ekonomskog razvoja

Povodom održavanja revije „Dani češkog filma“ u Crnoj Gori, odnosno projekcije filma „Gangster КA“ u Beranama, u zvaničnoj posjeti Opštini Berane boravio je ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Кarel Urban sa saradnicima.

On je razgovarao sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem koji je izrazio zadovoljstvo što investiroti iz Češke imaju namjeru da ulažu i prošire svoja poslovanja u Crnoj Gori.

,,S obzirom da je Berane nekada bilo prepoznatljiv industrijski grad, lokalna uprava ulaže napore da nakon tranzicionog perioda u znatnoj mjeri podstiče privrednike da razvijaju svoj biznis“, istakao je Šćekić.

Kako je kazao proteklih godina zabilježen je rast poslovanja malih i srednjih preduzeća u Beranama, odnosno pokretanja manje proizvodnje, rauvoja trgovine i sločno.

Šćekić se osvrnuo na rad Rudnika mrkog uglja Berane, pripremne aktivnosti za rad malih hidroelektrana, potencijala koji se tiču obnovljivih izvora energije, saobraćajnu i drugu infrastrukturu.

Češkog ambasadora je, kako je saopšteno, posebno interesovala aktuelna situacija kao i mogućnosti privrednog i ekonomskog razvoja.

Razgovarano je i o budućoj ekonomskoj saradnji u oblasti turizma, infrastrukture, energetike i slično.

Saopšteno je i da su predstavnici češke privredne komore koji su bili u pratnji ambasadora izrazili interesovanje za otvaranje firmi na sjeveru Crne Gore.

Predstavnici beranske firme Desetka Damjan Ćulafić i Milo Bulatović govorili su o poslovanju njihove firme i saradnji sa stranim kompanijama i irazili psremnost da se povežu i sa firmama iz Češke.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.