Категорије
Друштво

Opština Berane: Nastavak otimačine opštinskog zemljišta

„Poslednji u nizu takvih uzurpatorskih postupaka je i pokušaj otimačine opštinskog zemljišta u КO Berane katastarskim parcelama 1666/1 i 1673/2 od strane privatnih lica Milović Ljubislava i Aleksandra, koji, ograđujući opštinsku imovinu, krše Ustav i zakone ove države”

Iz Opštine Berane saopštili su da još jednom upozoravaju nadležne institucije da je u ovom gradu na sceni nastavak otvorenih ataka i napada na imovinu, odnosno zemljište opštine.

“Кontinuitet tih napada, kako od pravnih tako i fizičkih lica očigledno se nastavlja.

Poslednji u nizu takvih uzurpatorskih postupaka je i pokušaj otimačine opštinskog zemljišta u КO Berane katastarskim parcelama 1666/1 i 1673/2 od strane privatnih lica Milović Ljubislava i Aleksandra, koji, ograđujući opštinsku imovinu, krše Ustav i zakone ove države”, kaže se u saopštenju.

Iz Opštine podsjećaju da je u toku postupak eksproprijacije privremenog objekta koji traje od 2015.godine, te da opštinski organi rade poslove u skladu sa svojim ovlašćenjima.

“U tom pravcu napominjemo da je Opština Berane ranije izvršila eksproprijaciju zemljišta, na kojem se nalazi objekat, te da je za istu pomenutim vlasnicima prethodna vlast dodijelila stan pod nezakonitim okolnostima, za šta posjedujemo i dokaze. Sud i tužilaštvo u konkretnom slučaju, iz njima znanih razloga- ćute”, tvrde iz Opštine Berane.

Oni kažu da postojeća eksproprijacija objekta predugo traje „iz razloga, koji su očigledno poznati jedino Upravi za nekretnine i resornom Ministarstvu finansija”.

Iz tih razloga je došlo i do značajnog usporavanja radova kako na Hali sportova, tako i na rekonstrukciji ulice Todora Đeda Vojvodića. Odgovorno tvrdimo da će Opština Berane preduzeti sve mogućnosti, koje joj Zakoni ove države dozvoljavaju kako bi zaštitili svoju imovinu.

Кada je u pitanju konkretan slučaj, lokalni organi će podnijeti krivičnu prijavu, uz otvoren i javan poziv nadležnim institucijama, policiji i tužilaštvu da reauguju i postupe u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima”, zaključuje se u saopštenju Opštine Berane.

Izvor::Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.