Категорије
Друштво

U OPŠTINI BERANE PRIREĐEN PRIJEM ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Priznanje rekorderima

BERANE – Povodom novogodišnjih praznika rukovodstvo opštine Berane priredilo je prijem za najbolje poljoprivredne proizvođače u 2018. godini. Rekorderima iz različitih poljoprivrednih grana predsjednik opštine Dragoslav Šćekić uručio je diplome i novčane premije. Za stočarsku proizvodnju prva nagrada pripala je Svetozaru Dubaku iz Crnog Vrha, dok je iz oblasti ratarstva nagrada najboljeg uručena Milanu Šćekiću sa Police. Što se tiče povrtarstva najbolji je bio Radoman Delević iz Buča, a iz voćarstva Branko Lončar iz Beransela. Radun Došljak iz Doca je proglašen za najuspješnijeg pčelara, dok je za ugledno poljoprivredno gazdinstvo odabrano gazdinstvo Milutina Milanovića iz Budimlje.
Tokom prijema saopšteno je da je Komisije za izbor uglednih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu, u sastavu Ranko Šćekić, predsjednik i članovi Gordana Mihailović, Aleksandar Golubović, Milenko Raković i Mladen Lekić, imala zadatak da obiđe poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Berane, koji su ostvarili zavidne rezultate na svojim imanjima. Istaknuto je da je na osnovu utvrđenog stanja na terenu, kao i dostavljenih predloga, pomenuta komisija odabrala najbolje.
Nagrađene poljoprivrednike, pored predsjednika Šćekića, pozdravili su potpredsjednik opštine Rade Kljajić i sekretar za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine Božo Premović.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.