Категорије
Друштво

Opština, Turistička i mjesne zajednice poklonima obradovali brojne mališane

Štićenicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i „Nove šanse u Novom“ novogodišnje poklone i torte su danas uručile sekretarke za lokalnu samoupravu i kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Vesna Samardžić i Ana Zambelić Pištalo, saopšteno je iz lokalne uprave.

Takođe, predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi su štićenicima oba ova centra i Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj uručili poklon-vaučere u visini od 50 eura, za kupovinu u prodavnici sportske opreme, odjeće i obuće „Cakan Sport“, što je ova firma podržala obezbjeđivanjem dodatnih popusta.

Samardžić je istakla da će pomoć Opštine Herceg Novi Dnevnom centru i Novoj šansi ubuduće biti još snažnija, kao i da su vrata Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Sekretarijata za kulturu i obrazovanje uvijek otvorena za saradnju.

Direktor Turističke organizacije Herceg Novi Pavle Obradović se obratio štićenicima, roditeljima i zaposlenima u Dnevnom centru, poželjevši im sve nabolje u 2019. godini i svakoj predstojećoj. Turistička je ove godine obezbijedila ukupno 89 poklon vaučera – dio je podijeljen danas, a preostali će sutra biti uručeni članovima nevladinih organizacija „Sunčev zrak“ i „Zrak sunca“.

U prostorijama Mjesne zajednice Baošići danas je održan prijem i druženje na kojem su članovi te MZ u saradnji sa udruženjem žena „Fešta-Baošić“ uručili poklone osobama sa posebnim potrebama iz tog mjesta.

Kako je navedeno u saopštenju, predsjednik MZ Baošići, Đuro Cvjetković i predsjednica udruženja žena, Borka Damjanović uručili su tablet uređaje i novogodišnje paketiće, uz želju da im sledeća godina bude ispunjena zdravljem, srećom i veseljem. Cvjetković je istakao da će MZ Baošići, kako je i predviđeno Planom i programom za 2019. godinu, nastaviti da vodi računa o osjetljivijim članovima zajednice, koji zavređuju posebnu pažnju.

Mjesna zajednica Đenovići poklonila je po paketić svakom učeniku OŠ „Orjenski bataljon“ u Baošićima – ukupno 99, dok je školi poklonila novu muzičku liniju sa zvučnicima.

Novogodišnje druženje sa djecom biće organizovano i u Mjesnoj zajednici Kamenari. U Lovačkom domu na Bjelskim Kruševicama će 29. decembra biti održano kićenje kleke, nakon čega će Djeda Mraz podijeliti poklone za oko 70 mališana. Paketiće je donirao „Pomorski saobraćaj“, market „Idea“ je obezbijedio sendviče, dok će domaćice Kamenara pripremiti slanu zakusku.

Izvor: radiojadran.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.