Категорије
Друштво

Stomatolog dr Davor Glamočak koji živi i radi u Njemačkoj, pozvao u goste djecu koja su plakala za čempresima

BAR – Stomatolog dr Davor Glamočak, nekadašnji učenik Gimnazije „Niko Rolović” iz Bara, koji godinama živi i radi u Njemačkoj, dirnut suzama djece koja nemoćno posmatraju sječu oko 80 čempresa u centru grada odlučio je da dvoje mladih pozove u goste u Njemačku deset dana.
Na svom fejsbuk profilu dr Glamočak je istog dana kada su pali stoljetni čempresi, napisao: „Ovo dvoje mladih, uplakanih lica iz Bara ne poznajem. Želim samo da im poručim da mogu da budu moji gosti 10 dana u Švarcvaldu. Da vide da za prirodu još ima nade, i kako Njemci čuvaju i njeguju šume. Da pokušamo opet da im vratimo osmijeh na lice. To je moj minimum pomoći za posječene čemprese“.
Doktor Glamočak kaže da je u međuvremenu saznao ko su djeca sa fotografije, čuo se sa njima, i ponovio da želi dječaku i djevojčici da kupi avionske karte i ugosti ih dest dana u Villingen – Schwenningen, o njegovom trošku.
– Bio sam učenik gimnazije, generacija 1975/76. Prije nekoliko godina u Baru smo slavili 35 godina mature. U mojoj generaciji je mnogo intelektualaca koji rade u Crnoj Gori, ali i u drugim državama. Ljudi ne podržavaju sve ovo što se dešava u Baru. Posjeći toliko stabala u centru grada, to se u Njemačkoj nikada ne bi moglo desiti. Njemci čuvaju svako drvo – kazao je dr Glamočak, dodajući da se u Njemačkoj ne bi moglo desiti da oko hiljadu srednjoškolaca ostane bez školskog dvorišta.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.