Категорије
Друштво

SNP I OPOZICIJA TRAŽE REFERENDUM O VRTIĆU

Odbornici opozicije u Skupštini opštine Bar, potpisali su zahtjev za zakazivanjem sjednice Skupštine opštine radi donošenja Odluke o raspisivanju opštinskog referenduma.

„Ovo je pravi i najdemokratskiji načiin da se gradjani pitaju o svojim Inicijativama“ ,kazao je odbornik SNP u SO Bar,Vasilije Lalošević.

BIRAM BAR kao Klub odbornika u svom odgovoru na Predlog opozicionih odbornika, posebno istakao da im je kao uslov za potpisivanje taj da li Građanska Inicijativa želi da podrži Predlog odluke o sazivanju opštinskog referenduma, te da im je njihova iskazana volja preduslov da i njihov Klub potpiše Predlog odluke.

Mi podržavamo građansku inicijativu i ne želimo da ih miješamo u naše političke odluke. Na nama je kao odbornicima i kao predstavnicima građana, odgovornost da uradimo sve što možemo, u proceduralnom i političkom smislu da se zaustavi gradnja odnosno uništavanje parka. Zato je jedina naša mogućnost održavanje sjednice po pitanju referenduma, gdje se ljudski nadamo da će i oni uzdržani promijeniti svoju odluku.

Napominjemo, kao što smo u obrazloženju odluke naveli, a polazeći od iznijetih činjenica i odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi u kojoj građani i organi lokalne samouprave uređuju i upravljaju određenim javnim i drugim poslovima u skladu sa ovim Zakonom (član 1), jedini preostali ishod nastalih neslaganja građana kao nosioca suvereniteta i organa lokalne samouprave jeste da Skupština opštine Bar donese Odluku o raspisivanju opštinskog referenduma i na taj način se obezbijedi „Učešće građana u ostvarivanju lokalne samouprave“ (Poglavlje 11 Zakona o lokalnoj samoupravi).

Time je stav opozicionih odbornika jasan pa prema tome nema potrebe za bilo kakvim sastancima. Očekujemo potpis odbornika Biram Bar.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.