Категорије
Актуелно

Opozicionari tvrde da nijesu dobili Sporazum o budućnosti, Joković poziva na jedinstvo

Većina opozicionih partija nezvanično za CdM tvrdi da još nijesu dobili “Sporazum o budućnosti“ za formiranje Vlade građanskog jedinstva, koji su im navodno proslijedili organizatori protesta “Odupri se-97000”.  Lider SNP-a Vladimir Joković za CdM potvrđuje da nije dobio ovaj dokument, ali poziva opoziciju na jedinstveno djelovanje.

U dokumentu, koji je objavila TVCG, navodi se da se organizatori protesta zalažu za formiranje vlade građanskog jedinstva, koju bi činili po trećina predstavnika vladujuće većine, opozicije i nestranačke ličnosti, a na čijem čelu ne bi mogao biti pripadnik stranaka koje su sada na vlasti. Zadatak vlade građanskog jedinstva bio bi da omogući uslove za održavanje fer izbora.

Potpisnici, kako je predloženo iz pokreta “Odupri se”, neće učestvovati ni na jednim izborima prije ispunjenja osnovnog zadatka, kao ni u radu Skupštine.

Joković za CdM tvrdi da on još nije vidio taj dokument.

“Zvanično ga još nijesam dobio. Ipak, mislim da taj sporazum zavrjeđuje pažnju. Ako se radi o ujedinjavanju opozicije, mi smo tu na raspolaganju. Naravno, dobro bi bilo da svi sjednemo da razmotrimo Sporazum. Preptostavljam da je Sporazum inicijativni i da se na njemu može raditi kako bi svi politički subjekti bili zadovoljni istim i kako bi bilo postignuto najveće jedinstvo”, rekao je Joković za CdM.

Krajnji cilje je, kako kaže lider SNP-a, da dođe do prvih fer i poštenih izbora i do promjene vlasti u crnoj Gori.

Izvor: cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.