Категорије
Актуелно

SAZRELO VRIJEME ZA PROMJENE U CRNOJ GORI

SNP CG je od prvog dana protesta iskreno u ovom procesu, smatrajuci da je u Crnoj Gori sazrelo vrijeme za promjenu vlasti,i promjenu sistema vrijednosti,koji je doveo do potpune podijeljenosti crnogorslog drustva u svim segmentima.SNP smatra da je dogovor o sporazumu, koji su predložili organizatori protesta moguć ,i lako ostvarljiv uz prethodnu saglasnost svih opozicionih partija, i samih organizatora protesta.
Energija koja se pojavljuje minulih nedelja se ničim ne smije umanjiti,i stoga SNP apeluje na sve opozicione subjekte i predstavnike organizacionog odbora protesta,da usaglase i razriješe eventualne nedoumice u sporazumu, i vide kako dalje do potpunog uspjeha .
Svi moramo preuzeti dio odgovornosti,i naći jedinstveni modus djelovanja kako bi došlo do neminovnih promjena u CG.Prvi smo pozvali opozicione kolege da djelujemo jedinstveno,stoga,ne sumnjamo ,da će brzo , sa kolegama iz opozicije i organizacionog odbora protesta,biti uskladjeni zajednički stavovi i ciljevi.“Sporazum“ je odlična polazna platforma,i ubjedjenja smo ,da će do finalnog dogovora vrlo brzo doći,i da taj dokument ni u jednom segmentu neće djeliti lidere opozicije i organizatore protesta.
Ovu ogromnu energiju,pretvorenu u opravdani narodni bunt, niko nema pravo da nijednim svojim činjenjem ili nečinjenjem umanji.
Naš zajednički cilj mora biti tehnička vlada,ili vlada narodnog jedinstva,koja će pripremiti,fer i slobodne izbore,a formiranju takve vlade moraju prethoditi ostavke onih koji su Crnu Goru doveli u ovakvu sumornu društveno-ekonomsko-političku zbilju.
Gradjani Crne Gore,njih na desetine hiljade,koji protestvuju,očekuju od svih nas brzi dogovor,kako bi konstituisali demokratsku i odgovornu vlast,koja će zastupati narodne interese,a ne interese dosadašnje korumpirane elite.



Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.