Категорије
Друштво

ŠĆEKIĆ: NIKO NE SMIJE DA BUDE UZNEMIREN PO NACIONALNOJ OSNOVI


Slučaj Tomkić ne doživljamo kao slučaj iz nacionalnih pobuda, već kao slučaj i ponašanje kriminalaca koji se u ovom momentu kriju iza nacionalne pripadnosti, saopštio je predsjednik Berana Dragoslav Ščekić, na vanrednoj sjednici Opštine.

Predsjednik Opštine Berane Predsjednik Opštine Berane
Na vanrednoj sjednici Skupština opštine Berane raspravljalo se o bezbjednosnoj situaciji u tom gradu, sa posebnim osvrtom na posljednja dešavanja.

„Opštinu Berane je u posljednje vrijeme potreslo nekoliko složenih situacija. Prije svega nasilje u školi, a onda i jedan nemio događaj koji se tiče ugrožavanja bezbjednosti porodice Tomkić. Slučaj Tomkić ne doživljamo kao slučaj iz nacionalnih pobuda, već kao slučaj i ponašanje kriminalaca koji se u ovom momentu kriju iza nacionalne pripadnosti“, kazao je Ščekić.

Šćekić je pitao zašto niko nije reagovao ako se porodica Tomkić godinu i po dana žalila.

„Niko ne smije u Beranama da bude uznemiren po nacionalnoj osnovi,“ poručio je Šćekić.

„Očekujem da osudite to kao kriminalno dešavanje u kontinuitetu prema jednom čovjeku, i da osudimo kriminal kojeg ima u Beranama. Pomoći ćemo tako i policiji i tužilaštvu da se lakše suprotstane kriminalu. Mi smo tu uz organe i pojedinačno i kao institucije“, rekao je Šćekić.

On je dodao da svi u Beranama moraju da budu zaštićeni u borbi protiv kriminala.

„Želim da se suprotstavimo bilo kojem vidu kriminala i nacionalizma. Ja od kad sam u Beranama, nijesam zapamtio da je neko šikaniran. Ne smijemo dozvoliti da bilo ko Berane etiketira na sramotan način. Moramo poštovati multivjerski sklad“, poručio je predsjednik Opštine.

Šćekić kaže da su zabrinuti i pitaju se da li je kriminal jači od države i sistema.

„Mi smo tu da pokažemo da to nije tako, U ovom gradu nema mjesta za nepočinstva, za ugrožavanje bezbjednosti, za bilo koji loš osjećaj naših građana“, poručio je Šćekić.

Iz Opština Berane ranije je poručeno da će pružiti maksimalnu pomoć kako bi porodica Tomkić ostala da živi i stvara u ovom gradu.

Izvor: RTCG portal

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.