Категорије
Друштво

ШЋЕКИЋ: КАСНИЛИ И ЛОШЕ ИЗВЕДЕНИ РАДОВИ

„Желим да се извиним грађанима Берана у име локалне управе, прије свега због чињенице да све вријеме имају разумијевања и стрпљења за оштећења на свим оним саобраћајницама у граду, на којима су већ једном извођени и више пута пролонгирани радови, као и још једном да нагласим да је Општина инсистирала на томе да исти буду реализовани на најквалитетнији могући начин како би се проблеми грађана ријешили на дужи временски период“, казао је предсједник Шћекић након обиласка радова на санацији клизишта на Васовим водама и градским саобраћајницама са директором Управе јавних радова и додао да очекује да се у наредном периоду покрене питање одговорности.

Директор Управе јавних радова, др Решад Нухоџић са сарадницима, боравио је данас у радној посјети Беранама гдје се састао са предсједником општине Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима. Посјета је организована са циљем да се укаже на проблеме који су се појавили на одређеним инфраструктурним пројектима који се реализују у нашој општини, а финансирају средствима из капиталног буџета државе.

Овом приликом, руководство Општине и представници Управе, у присуству надзора и извођача радова, обишли су неколико локација на којима су извођени радови у нашем граду, у претходном периоду. Ријеч је конкретно о санацији клизишта на Васовим водама и радовима који се извођени у наставку градске обилазнице до моста „Ника Стругар“, као и онима у улици Тодора Ђеда Војводића.

Предсједник Шћекић и директор Нухоџић, заједнички су констатовали након обиласка да извођачи радова нису испоштовали динамику која је била предвиђена тендером, као и квалитет радова који је требао бити постигнут.

Предсједнику је истакао да је квалитет изведених радова на поменутим локацијама показао одређене недостатке што је резултирало појављивањем нових проблема.

„Општина Беране очекује да се у наредном периоду постави питање одговорности како надзора и извођача радова са једне стране, тако и надлежних у Управи са друге стране, ако се испостави наравно да је и ту било одређених пропуста, што је и изнијето на састанку са садашњим директором, господином Нухоџићем“, подвукао је предсједник општине, изражавајући истовремено сигурност да ће се предузети све мјере како би се постојеће стање санирало на поменутим инфраструктурним пројектима.

Први човјек наше општине је истакао да је са директором Управе договорено да се одмах приступи рјешавању проблема тако што ће врло брзо бити формирана Комисија по одређеним објектима која ће имати задатак да утврди чињенично стање и прослиједи на даљи поступак надзору и извођачу радова.

„Очекујемо да ће се постојећа ситуација у најкраћем року поправити како би предстојећа љетња сезона била дочекана без оштећења и како би би грађани и гости са стране могли неометано да функционишу“, закључио је предсједник на крају и захвалио госту из Подгорице на данашњој конструктивној посјети.

Директор Управе јавних радова, др Решад Нухоџић је поновио да није задовољан динамиком и кавлитетом изведених радова и додао:

„У том смјеру договорили смо конкретне активности. Ових дана биће формирана Комисија која ће доћи и обићи поменута градилишта. У врло кратком року након добијања извјештаја предузећемо и конкретне кораке, а што је најважније да се подстојеће стање мора санирати и да се ништа не смије радити на штету квалитета“.

На састанку је било ријечи и о реализацији пројекта „Унапређење система водоснабдијевања, изградња канализационе мреже и постројења за пречишћћивање отпадних вода“ који је веома значајан за Беране.

„Радови на том пројекту су у завршној фази. Ових дана би требало да се крене са пробним испитивањима и што је најбитније до краја године биће завршене све потребне активности како би пројекат предат на употребу“, казао је директор Нухоџић.

„Наравано асфалтираћемо онај дио саобраћајница у граду које се због радова на канализационој мрежи тренутно не могу неометано користити. У том дијелу, дугујемо велику захвалност грађанима Берана што су они ти који имају највише разумијевања због извођења истих, а који ће у крајњем, након завршетка пројекта имати највише користи“, рекао је он на крају.

Састанку су присуствовали потпредсједници општине Беране Раде Кљајић и Марко Лалевић, менаџер Општине Владимир Ђаковић, затим директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић и његов помоћник Милош Раичевић, као и савјетник у Служби предсједника Дарко Стојановић.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares