Категорије
СНП

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

VLAST SE DRZNULA DA UDARI NA ONO NAJSVETIJE

Kad treba da “odradi” neki posao ispod žita, tj. da sakrije svoju slabost, aktuelna vlast poturi priču o crkvi i vjeri, o nacionalnom identitetu, o zastavama i grbovima… Građani Crne Gore su već navikli na ovakvu bespredmetnu retoriku.

Danas crnogorska vlast podmeće javnosti izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim namjerava na perfidan način da oduzme imovinu iskonskoj pravoslavnoj crkvi na ovom području. Bez imalo zazora vlastodršci su se usudili, tačnije drznuli da udare na ono najsvetije, na zadnji branik slobode Njegoševog naroda.

Za trideset godina vladavine, ova vlast je uspjela da podijeli u Crnoj Gori sve. I narod, i vjeru, i jezik, i Akademiju, i sindikate. Čak su uspjeli da podijele i boračke organizacije. Sad bi da podijele crkvenu imovinu iako znaju da je Ustavom država odvojena od crkve.

Potpuno je jasnio da i ovaj poduhvat sprovode radi obezbjeđenja lične koristi ili sa ciljem da se nekom dokažu kako su činili i onda kada su, ne pitajući narod, priznali lažnu državu Kosovo. Zaboravljaju oligarsi na vlasti da pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori ništa nije mogla ni moćna Otomanska imperija, da je sačuvala svoj vjerni naropd, svoju čast i imovinu. Tako će biti i ovog puta.

Gospodine predsjedniče Vlade, imate još vremena da povučete predlog Zakona iz procedure. Umjesto njega, SNP CG predlaže usvajanje zakona o porijeklu imovine po kojem bi Slavoljub Stijepović morao da dokaže porijeklo 100.000 dolara koje je konvertovao kod Duška Kneževića. Istim zakonom, funkcioneri i članovi vladajućih partija, morali bi da dokažu odakle im novac za nekretnine, skupe automobile, školovanje njihove djece u inostranstvu i razne druge privilegije koje od plate, sigurno, nijesu mogli da priušte.

SNP CG će kao i do sada nastaviti da se bori za narodne i interese jedine istinske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – Mitropolije crnogorsko-primorske i njenog vjernog naroda.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.