Категорије
СНП

LALOŠEVIĆ: BAR – GRAD SA DVIJE OBALE, BOGOMDAN ZA TURIZAM

U sklopu današnje rasprave o radu Turističke organizacije Bara za 2018.godinu, odbornik SNP Vasilije Lalošević je u opširnom izlaganju apostrofirao dobre i loše strane rada ove organizacije. Lalošević je kazao da
treba biti iskren i kazati da je TO Bar postigla solidne rezultate. „Može se i bolje i stoga sugerišem da ubuduće obratite pažnju na ove aktivnosti“, potencirao je eksploatisanje rute
„Bar-grad na dvije obale“, morsku i jezersku, koje su bogom dane za razvoj turizma. Kupovina turističkog voza je dobar potez,a njegovom upotrebom valorizovaće se ljepote Jezera, Crmnice,i stare trase „ćira“. Samo selo Limljani,je imalo pet železničkih stanica,što je jedinstveno u svijetu.
Stoga treba favorizovati tzv.panoramsku rutu oko Skadarskog jezera,sa prelijepim vidikovcima.Treba voditi turiste da vide Zetsku Svetu Goru,na kojoj se nalaze Manastiri iz doba Nemanjića i Balšića.
„Treba nastaviti sa organizovanim dočekom Kruzera u Luci Bar.Samo juče i danas norveški kruzeri doveli su u naš grad preko 3000 turista.Mora se nastaviti akcija otkrivanja skrivenog i nepoznatog blaga barske opštine ,i biti realan u učešću na turističkim sajmovima, sa posebnim apostrofiranjem zemalja regiona poput Srbije, Makedonije, BiH, Rusije i centralne Evrope“, kazao je izmedju ostalog Lalošević.



Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.