Категорије
Друштво

OPŠTINA HN UPRILIČILA PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE MATICE SRPSKE

Škola srpskog jezika da postane tradicionalna

HERCEG NOVI – U Opštini Herceg Novi juče je upriličen prijem za predstavnike Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori i polaznike Ljetne škole srpskog jezika, koje su pozdravili predsjednik opštine Stevan Katić i konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović.

Katić je polaznicima škole srpskog jezika, koja se održava u Igalu od 10. do 31. avgusta, poželio dobrodošlicu, a organizatorima poručio da se nada da će škola postati tradicionalno okupljanje mladih ljudi iz cijelog svijeta.

– Drago mi je što ćete nova iskustva da steknete u našem gradu. Herceg Novi je grad duge istorije, ali i grad nobelovca Iva Andrića, vladike Petra II Petrovića Njegoša, grad najznačajnijih umjetnika, slikara i književnika – kazao je Katić.

Konzul Dojčinović zahvalio je Matici srpskoj – Društvu članova u Crnoj Gori na odabiru Herceg Novog za održavanje ljetne škole, jer se radi o važnom projektu za srpski narod, kulturu i književnost.

– Zahvalio bih i Opštini Herceg Novi koja je iskazala proaktivan pristup još dok je ovaj projekat bio u začetku, uz maksimalno pruženu logističku pomoć. Generalni konzulat s pažnjom prati rad Matice srpske i podržava njen rad, i u svom domenu, a u dogovoru sa Maticom srpskom – Društvom članova u Crnoj Gori, podržaćemo ovaj projekat da lakše i ljepše ostvarite zadate ciljeva – poručio je Dojčinović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares