Категорије
СНП

Vlada da se pozabavi prosvjetarima a ne da dijeli stanove i kredite državnim funkcionerima

Socijalistička narodna partija Crne Gore apsolutno podržava zahtjeve prosvjetnih radnika, sa bilo koje strane dolazili, jer zaposleni u obarovanju predstavljaju kamen temeljac svakog uspješnog i perspektivnog društva zasnovanog na znanju i najodgovorniji su za prve koraka u obrazovanju naših mladih naraštaja.

Prosvjetni radnici iz svih krajeva Crne Gore koji su nedavno protestovali ispred Ministarstva prosvjete, traže bolje uslove rada i poboljšanje svog statusa. Ključni zahtjev je povećanje plata prosvetarima i vannastavnom osoblju u obrazovnim ustanovama za 25 odsto. Takođe, zaposleni u obrazovnom sistemu su tražili i rješavanje stambenih pitanja prosvjetara na isti način kako su ga riješili brojni državni funkcioneri.

SNP CG smatra da se Vlada Crne Gore mora maksimalno odgovorno i ozbiljno odnijeti prema ovom pitanju i shvatiti ga kao jedan od prioriteta.

Umjesto obezbjeđivanja stanova i stambenih kredita državnim funkcionerima, među kojima je i ministar Šehović, koga sigurno ne tište brige koje muče prosvjetne radnike, vrijeme je da se okrenemo ovim ljudima i da im konačno damo ono što im s punim pravom pripada.Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.