Категорије
Спорт

Konstituisan organizacioni odbor 63. Balkanskog prvenstva u krosu u Beranama

Predsjednik Dragoslav Šćekić, direktor Zoran Jojić

Na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 63. Balkanskog prvenstva u krosu, koje će se održati 9. novembra u Beranama za predsjednika je izabran predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, a za direktora Zoran Jojić, savjetnik predsjednika opštine Berane. Na sjednici, kojoj su prisustvovali predsjednik ASCG Gojko Banjević i sekretar Milan Madžgalj, kao i predstavnici lokalne samouprave zaključeno je da se radi o najvećoj sportskoj manifestaciji na sjeveru Crne Gore, na kojoj će učestvovati 20 zemalja članica Balkanske atletske federacije, sa oko 400 takmičara. Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo što se takmičenje održava u Beranama.

-Biće uključene kompletne opštinske službe, strukture, sekretarijati i javna preduzeća u organizaciju, zajedno sa nadležnim državnim institucijama, Ministarstvom sporta, COK-om, ASCG, kao i sponzorima da organizacija i manifestacija budu na svjetskom nivou, istakao je Šćekić.

Direktor Prvenstva Balkana, Zoran Jojić, kazao je da ovaj događaj ima sportski, turistički i privredni značaj i da je kompletno rukovodstvo lokalne uprave maksimalno angažovano i spremno za sve izazove.

-Sama pomisao da dolazi 20 država podiže naš stepen pripravnosti na jedan mnogo visok nivo. Samo takmičenje zahtijeva veliku ozbiljnost i uradićemo sve da organizacija bude na vrhunskom nivou. Da li možemo da se takmičimo sa nekim velikim državama koje imaju mnogo bolje uslove ne znam, ali sigurno ćemo dati maksimum da se gosti osjećaju zadovoljno, da im budemo na usluzi i da iz našeg grada pođu sa željom da se ponovo vrate, kazao je Jojić.

Predsjednik ASCG Gojko Banjević istakao je da je ova manifestacija ima veliki značaj za Berane i Crnu Goru, ne samo za razvoj sporta, već i šire.

-Balkanska atletska federacija sa pridruženim državama broji 20 članica, a ove godine taj broj je veći za jednu novu. Tako će se, u novembru, pola atletske Evrope okupiti u Beranama, što ovu manifestaciju čini velikom i za čiju organizaciju je potrebno uložiti veliki trud i rad, kazao je Banjević.

Sekretar ASCG Milan Madžgalj, rekao je da će takmičenje u šest disciplina biti organizovano u tri starosne kategorije.

-Trebalo bi da bude od 250 do 400 učesnika, što je za atletiku i sportske manifestacije impozantan broj. Ovo takmičenje se održava na završetku atletske sezone i u Berane će doći najbolji balkanski trkači. Pored njih, biće ugošćeni i zvaničnici iz Evropske – balkanske atletske federacije, predstavnici atletskih federacija, istakao je Madžgalj.

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.