Категорије
Друштво

Šćekić – Mok: Nastavak uspješne saradnje sa HELP-OM

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић састао се са регионалним координатором Хелп Монтенегра Клаус Моком. Састанку на којем је било ријечи о досадашњој успјешној сарадњи, као и јачању већ успостављених партнерских односа кроз нове пројекте, присуствовала је Дијана Анђелић менаџерка ХЕЛП-а, шефица пројектног тима Општине Беране Маја Пешић и савјетница у Служби предсједника Ана Секулић.

Предсједник Шћекић исказао је задовољство успјешним партнерством Општине у пројектима ХЕЛП-а, и посебно истакао значај подршке коју пружају угроженим групама- мањинама, избјеглицама, женама и младима у Црној Гори. Такође, нагласио је чињеницу колики је проценат расељених Рома и Египћана у Беранама и да је потребно учинити много напора у правцу њихове социјалне интеграције.

Регионални координатор Мок захвалио је Општини на приступу који спроводи према угроженим групама и говорио о пројектима које планирају у наредном периоду. Менаџерка ХЕЛП-а Дијана Анђелић детаљније је упознала о сарадњи са Општином на новом позиву Министарства финансија, као и о пројекту кроз који ће бити ангажовани медијатори у циљу социјалне интеграције Рома и Египћана.

У име пројектног тима Општине Беране менаџерка Маја Пешић поменула је примјере добре праксе из претходних пројеката, као и то да је Општина Беране препозната као поуздан и искусан партнер, како у Црној Гори тако и кроз реализацију ЕУ и пројеката финансираних од стране међународних донатора.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.