Категорије
СНП

Radinovic prisustvovala predstavljanju rezultata istrazivanja o zvizdacima

U Podgorici, u hotelu „Centre Ville“, danas su predstavljeni rezultati istraživanja „Informisanost građana/ki o zviždačima i motivacija da se prijavi korupcija“. Istraživanje je sproveo Centar za razvoj nevladinih organizacija, uz podršku ambasade Kraljevine Holandije.

U ime SNP CG ovom događaju prisustvovala je mr Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP.

Radinovićeva je ukazala da je istraživanjem utvrđen porast broja građana, među kojima dominiraju mladi od 18 do 29 godina, koji vjeruju da se zviždači prvenstveno vode sopstvenim interesima, i to za 6% u odnosu na istraživanje iz 2017. godine, te problematizovala uspješnost kampanja Agencije za sprečavanje korupcije u pravcu promocije značaja zviždača.

Ona je istakla i da svega 9% ispitanika smatra da bi ih kolege podržale ukoliko bi prijavili slučaj neetične radnje, što je poražavajući podatak koji pokazuje da u društvu ne postoji motivacija da se ukaže na bilo koju vrstu devijantnog ponašanja.

SNP CG ostaje privržena borbi protiv korupcije i poboljšanju položaja zviždača smatrajući da su oni dragocjen mehanizam za suočavanje sa ovom pojavom koja izjeda društvo. Takođe, smatramo da bi najbolje rješenje bilo regulisanje njihovog statusa i zaštite kroz posebno zakonsko rješenje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares