Категорије
СНП

Povećanje nezaposlenosti je još jedna potvrda katastrofalne ekonomske politike Vlade

Mr Marija Radinović, analtičarka u Medijskom centru SNP CG

Prije par dana u medijima je objavljena informacija da je u Crnoj Gori nezaposlenost veća za 2,3 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu. Naime, stopa nezaposlenosti je porasla sa 15,09 na 15,43 odsto, odnosno sada je registrovano 35.806 nezaposlenih.

Uprkos uvjeravanjima vlasti da je naša ekonomija u stalnom rastu, ovaj podatak govori o sve većim problemima sa kojima se suočava „crnogorski ekonomski tigar“. Naime, nije tajna da u Crnoj Gori plate i penzije godinama unazad ostaju na istom nivou, da je minimalna zarada i dalje najniža u regionu, da je prisutan egzodus mladih iz zemlje koji u inostranstvu pronalaze poslove i stvaraju osnovne uslove za život, da je javni dug iz godine u godinu sve viši, te da je potrošačka korpa sve skuplja.

Ovim „sjajnim“ parametrima, treba dodati i najnoviji rast nezaposlenosti, čime se još jednom demantuju sve slavodobitne tvrdnje vlasti o ispravnosti njene ekonomske politike.

Socijalistička narodna partija smatra da se građanima više ne smiju servirati prazne priče, već da se moraju kreirati jasne politike i preduzeti mjere čiji bi cilj bio smanjenje nezaposlenosti i sprečavanje negativnih pojava sa kojima se suočava naša ekonomija.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.