Категорије
Друштво

Пољопривредницима подијељено 10 хиљада садница

„Ову активност ћемо наставити и убудуће да спроводимо, као и многе друге које Општина Беране реализује, а све са циљем да се унаприједи пољопривредна производња“, казао је, овим поводом, ресорни секретар за пољопривреду Божо Премовић.

Општина Беране је посредством  Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду спровела акцију бесплатне додјеле садница воћа пољопривредним произвођачима – воћарима са подручја општине.

„Сходно мјери из Агробуџета за 2019. годину Општине Беране – мјера 4, подршка подизању производних воћних засада (4.1. регресирање садница воћа- шљиве), извршена је набавка 10 хиљада садница од чега је седам хиљада садница шљиве – сорта “Чачанска родна“, хиљаду јабуке – сорта ,,Јонаголд“, хиљаду крушке – сорта ,,Виљамовка“, 500 садница трешње – сорта ,,Стела“  и 500 садница вишње – сорта ,,Шумадинка“, од изабраног понуђача са тендера ДОО „Агро кућа “ – Беране“, објаснио је ресорни секретрат Божо Премовић.

Пољопривредницима подијељено 10 хиљада садница

Пољопривредни произвођачи – воћари су у периоду од 21. до 30. октобра подносили захтјеве овом Секретаријату за остварење права на регресирање воћних садница.

У том периоду је пристигло 409 захтјева за остварење права на бесплатне саднице воћа. Интересовање је било на завидном нивоу као и претходних година, подијељено је 10 хиљада садница“, казао је он.

Саднице су стигле 6. новембра, а расподјела је била 8. и 9. новембра у просторијама новог Ватрогасног дома.

„Ова мјера је наишла на позитивну реакцију међу пољопривредним произвођачима, а уједно представља и наставак шире акције која се годинама спроводи у циљу ревитализације постојећих и подизању нових комерцијалних засада воћњака“, закључује Премовић на крају.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.