Категорије
Друштво

„Сачувајмо Сињајевину“: Гдје бомбе падају живот не цвјета, министре Бошковићу

„Никог нећете заварати да сте брижни патриота вашим рекреативним фотографијама на којима држите лопату и наводно ви садите саднице и мислите на еколошку будућност Црне Горе. Да је вама до екологије и до Црне Горе никад не би ни помислили да Сињајевину претворите у војни полигон, јер патриота чува своју државу, а не мисли како ће је разнијети аљтиљеријом“

Грађанска Иницијатива „Сачувајмио Сињајевину“ сматра да популистички потези и јефтина пропаганда Министарства одбране почиње да превазилази границе доброг укуса.

Славодобитно саопштење како је Министарство одбране данас на Сињајевини посадило 3.000 садница смрче и бора није доказ њихове еколошке освијешћености и бриге за нашу планину, кажу они, него јефтини покушај манипулације и обмане.

Оцјењују да су наводи министра одбране Предрага Бошковића да пошумљавање треба да да потпуно другачији изглед Сињајевини “како би она могла да почне да живи неким другим животом” – фарса, јер је управо он главни кривац који жели да убије Сињајевину, а не да је оживи. Тамо гдје су бомбе падале нешто није живот процвјетао господине министре.

„Колико је ваше незнање показују мале ствари. Прво рекли сте да пошумљавате на Савиној води, а пошумљавали сте мјесто које се зове Маргита.

Друго одкуд вам идеја да пошумљавате пашњак, пашњаци се не пошумљавају јер су пашњаци и за то служе. Црна Гора има мање пашњака него шума, стога постојеће пашњаке треба чувати. Главна одлика Сињајевине су пространи пашњаци, она је други по величини пашњак у Европи, који ви желите да је закитите бомбама, уништите и затрујете. У таквом сценарију боље борови и смрче него бомбе. Ипак смо ми истински еколози и патриоте, а не они којима је битно само да се сликају.

Немамо ми ништа против борова и смрча, напротив, али зашто нисте пошумили оне шуме које су концесионари уништили баш на обронцима Сињајевине, или на Дурмитору, или на Лиси. Ви вјероватно и не знате да те шуме постоје, уствари да су постојале. Зашто нисте отишли у Јеље, које је претрпјело велику штету у пожарима, а богами и сјечи? Вјероватно јер не знате ни гдје је.

Надамо се да ће свака од 3.000 садница које сте засадили да се прими, јесте да су посађене гдје им мјесто није, јер су их садили наши часни војници.

Министре Бошковићу никог нећете заварати да сте брижни патриота вашим рекреативним фотографијама на којима држите лопату и наводно ви садите саднице и мислите на еколошку будућност Црне Горе. Да је вама до екологије и до Црне Горе никад не би ни помислили да Сињајевину претворите у војни полигон, јер патриота чува своју државу, а не мисли како ће је разнијети аљтиљеријом због не знамо још чега, пошто кријете сваки могући документ о војном полигону. Ваш посао није да се сликате за Инстаграм него да јавности доставите све информације о вашим плановима за Сињајевину.“, закључили су.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares