Категорије
СНП

Diplomate će morati da opravdaju ovako veliko izdvajanje za njih iz džepa građana

Nedavno usvojenim Predlogom budžeta za 2020. godinu za potrebe Ministarstva vanjskih poslova predviđeno je 19.446.410 eura.

Najveći dio tog iznosa, skoro petnaest miliona, biće usmjeren na rad diplomatsko-konzularnih predstavništava, a od toga će čak 6.295.896 eura otići na bruto zarade i doprinose zaposlenih u njima.

Socijalistička narodna partija smatra da svaka država mora voditi računa o načinu svog predstavljanja u inostranstvu, a posebno o ljudima koji obavljaju taj važan posao.

Međutim, nameće se pitanje da li su naše diplomate svjesne svoje odgovornosti, značaja koji nosi svaka izgovorena riječ i činjenice da tamo ne predstavljaju sebe, već građane Crne Gore koji ih za to itekako plaćaju.

Ako se podsjetimo nedavnog istupa trojice ambasadora koji su našli za shodno da brane osobu optuženu za govor mržnje, a koju su takođe kao diplomatu do skoro plaćali građani, ostaje da se nadamo da naš diplomatski aparat nije sastavljen isključivo od ovakvih pojedinaca i da će ostale diplomatsko-konzularni predstavnici opravdati ovako visoko izdvajanje iz budžeta za njihov rad.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.