Категорије
СНП

Joković: Opozicija da dogovori minimum zahtjeva za izbore

Lider SNP-a Vladimir Joković smatra da opozicija treba da dogovori minimum zahtjeva koje bi ugradili u izborno zakonodavstvo i delegira predstavnike za razgovor sa DPS-om. Joković kaže da, zbog načina na koji je formiran, nije ni vjerovao da će Odbor za reformu izbornog zakonodavstva završiti posao zbog kojeg je i formiran.

„Nijesam ni gajio nadu da će Odbor doći do rješenja ni da je nastavio rad. Načina na koji je stvoren ukazivao je da tu neće biti pravog rješenja, jer to DPS ne želi“, kazao je Joković za Antenu M.

Joković smatra da opozicija sada treba da dogovori minimun zahtjeva koje bi trebalo ugraditi u izborno zakonodavstvo.

„Da odredi svoje predstavnike za razgovor sa DPS-om i uz pomoć međunarodne zajednice možda jedini način da se dođe do nekog prihvatljivog rješenja za sve“, smatra lider SNP-a.

Joković navodi da njegova partija nikada nije bila za radikalne poteze:

„Ništa dobro Crnoj Gori ne bi donio bojkot izbora. To bi Crnu Goru uvelo u nestabilnost, a SNP to ne želi“, navodi Joković.

Naglašava, međutim, da ukoliko dogovor sa DPS-om ne bude moguć ne isključuje mogućnost bojkota izbora.

„Ukoliko ne bude moguć dogovor sa DPS-om o onome što je minimum i onoga što je za očekivati za sve, a to su fer i demokratski ibori, ne isključujemo mogućnost bojkota izbora. Naravno, ako bi čitava opozicija zauzela jedinstven stav u vezi sa tim“ kazao je Joković.

Joković je govoreći o minimu uslova rekao da treba usvojiti zakon koji će omogućiti slobodene i fer ibore. Ponovio je da bi u ovom trenutku izborni proces morala da pripremi i sprovede tehnička valada jer je to, smatra, jedini garant da izbori, koliko toliko, mogu da budu slobodni i fer.

Izvor: Antenam.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.