Категорије
Актуелно

Napad vlasti na crkvu gori nego pod osmanlijama

Nevaspitano i krajnje neprimjereno saopštenje Demokratske partije socijalista na najbolji mogući način odslikava sav strah i paranoju koja ih je obuzela ovih mjeseci.

Napadom na jednu jedinu vjekovnu pravoslavnu crkvu i njene duhovnike, vladiku Amfilohija i Joanikija, napali su na temelje Crne Gore, zemlje koju su očuvale crnogorske vladike u ključnim trenucima.

Uzaludna su pozivanja, zastrašivanja i pokušaji atentata da se spriječi veliki Sabor koji ce se održati 21-og u Nikšiću. Desetine hiljada ljudi će poslati poruku da je našoj toleranciji došao kraj i zato nema više pitanja bez odgovora i nema više puteva bez cilja, jer dalje u propast i uništavanje zemlje ne možemo.

Narod i Crkva se ne plaše da pregovaraju i da se dogovore, ali neka niko ne misli da pregovaraju zato što ih je strah i zato što nemaju odgovor na teror koji se sprovodi nad Mitropolijom crnogorsko-primorskom i njenim eparhijama.

Poručujemo da ovoga puta naš jedini odgovor neće biti samo ćutanje kao do sada i slijeganje ramenima na nepravdu i bezakonje koje je gore nego pod Osmanlijama, već će reakcija biti adekvatna i dostojna cilja za koji se borimo.

Foto: Opanak.rs

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.