Категорије
СНП

Nastavicemo da budemo uz hiljade onih koji pokazuju pravo lice Crne Gore

OO SNP Bijelo Polje

Odbornički klub Socijalističke narodne partije neće prisustvovati sjutrašnjoj svečanoj sjednici povodom obilježavanja 3. januara, dana naše opštine.

Sigurni smo da u ovim trenucima nemamo šta da slavimo, imajući u vidu činjenicu da naša država, samim tim i naš grad prolaze kroz najveću državnu, političku i svaku drugu krizu. Nakaradni, protivustavni zakon, usvojen u osvit zore, pod budnim okom specijalnih policijskih jedinica pokazao je trenutak vremena u kojem živimo i još jednom ukazao na pogubnost DPS-ovske politike, zasnovane na podjelama, koje sama proizvodi i stvara.

U trenucima dok desetine hiljada vjernika mirno i dostojanstveno poručuju da svetinje nećemo ni po koju cijenu dati, Duško Marković se usuđuje da prijeti, dok Milo Đukanović uživa daleko od svog naroda i države, koju je doveo do kolapsa, u kojem samo moćnici mogu da uživaju od novca opljačkanog od građana ove države. Svjedoci smo i veoma opasnih i neprimjerenih poruka koje stižu od sinova lokalnih funkcionera DPS-a, čime valjda šalju poruke da najbolje funkcionišu u vremenu podjela i tenzija.

Socijalistička narodna partija, naravno, čestita praznik svojim sugrađanima, uz želju i vjerovanje da će neka nova, odgovornija vlast, na čelu sa našom partijom stvoriti uslove da Bijelo Polje bude grad u koji će se dolaziti, a ne grad sa najvećim odlivom mladih i pametnih kadrova.

Ne možemo se praviti da je stanje u našem gradu redovno. Umjesto toga, i večeras ćemo, sa hiljadama vjernika, mirno i dostojanstveno prošetati bjelopoljskim ulicama i time pružiti punu podršku stavovima naše Mitropolije crnogorsko- primorske, koja šalje poruke mira, ljubavi, zajedništva.

Koristimo i ovu priliku da pozovemo aktuelnu vlast da u dogovoru sa jedinom kanonski priznatom crkvom u našoj državi dođe do rješenja prihvatljivog za vjerujući pravoslavni narod u Crnoj Gori. Do tada, bićemo dio više od 100.000 ljudi koji pokazuju pravo lice Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.