Категорије
СНП

Dok zimska turistička sezona propada nadležni gledaju u nebo

Kolašin i Žabljak se ovih dana ne mogu pohvaliti dobrom turističkom sezonom. Najznačajniji zimski turistički centri u Crnoj Gori, umjesto da vrve od posjetilaca, bilježe katastrofalne rezultate.

Informacije sa terena govore da je prisutno masovno otkazivanje aranžmana usred sezone, te da su zbog nedostatka snijega skijališta još zatvorena. Tako je u Kolašinu prodaja ski-pasova nekoliko puta manja nego prošle godine, dok je na pojedinim skijalištima otvorena samo jedna staza. Žabljak takođe bilježi izuzetno lošu sezonu, a mještani tvrde da ne pamte da je broj turista nakon Božića bio tako mali.

Državni organi olako shvataju cijelu situaciju. Izdavaoci privatnog smještaja vape za pomoći, ali odgovora od nadležnih nema. Turistički „stručnjaci“ iz vlasti kažu da se ne dešava ništa što bi trebalo da nas zabrine.

Umjesto da urade nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja, koji godinama uzalud čekamo, oni gledaju u nebo i nadaju se snijegu koji će popraviti bilanse. Nažalost, to je nešto što se godinama dešava. I kao što su bili iznenađeni kada je „pukla“ prošla ljetnja sezona, sada su ponovo začuđeni što u januaru nema snijega. Ovakav odnos prema turizmu u državi koja gotovo cijeli svoj razvoj zasniva na ovoj privrednoj gradi je više nego nedopustiv.

Socijalistička narodna partija smatra da može i mora mnogo bolje, da Crna Gora ima kadrova koji su sposobni da odgovore na izazove sa kojima se suočavamo, a ne da za propast turističke sezone krive vremenske prilike. Umjesto onih koji će za svaki neuspjeh pronaći opravdanje, a izbjeći da preuzmu odgovornost, vrijeme je za ljude koji su spremni da sve svoje kapacitete stave u službu napretka države i obezbjeđenja dobrobiti građana.

Foto: Kodex

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares