Категорије
Друштво

Opštine Plužine i Foča zajedno realizuju projekat u sklopu prekogranične saradnje

– „Turizam, Adrenalin, Rafting, Avantura (T.A.R.A.)” novi je projekat čiju realizaciju su 1. decembra prošle godine započele opštine Plužine i Foča.
Projekat se realizuje u okviru drugog poziva IPA Prekogranične saradanje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, finansira ga Evropska unija, a opštinama su partneri Park prirode „Piva“ i Turistička organizacija Foče.
Aktivnosti će trajati dvije godine, odnosno do novembra 2021. godine, a ukupan budžet je blizu pola miliona eura.
-Projektom se želi postići brendiranje dvije opštine kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni odmor, kao i kreiranje zajedničkih turističkih proizvoda kako bi se privukao veći broj turista. Projektom će se takođe raditi na unapređenju turističke infrastrukture i na uspostavljanju mehanizma za povećanje bezbjednosti na turističkim lokacijama, saopšteno je nakon jučerašnjeg predstavljanja projektnih aktivnosti u Plužinama.
Od ukupnih sredstava planiranih za realizaciju Evropska unija je donirala 399.654 eura, dok je učešće opština Plužine i Foča 100.000 eura.
Ciljne grupe u projektu su predstavnici lokalnih uprava, turističke organizacije, sportski i spasilački klubovi, turistički radnici, agencije, turisti, novinari i blogeri. O projektu su juče govorili predsjednici opština Plužine i Foča Mijuško Bajagić i Radisav Mašić, direktor Parka „Piva“ Slobodan Delić i koordinator Marija Milenković

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.