Категорије
СНП

Novoviću, ne vrijeđajte inteligenciju građana

Mr Miomir Vojinović, član Predsjedništva SNP CG

Poslednja izjava poslanika Novovića predstavlja vrhunac drskosti i osionosti i direktno vrijeđa inteligenciju građana.

Umjesto da se kao prvi čovjek skupštinskog Odbora za prosvjetu pozabavi izuzetno teškim položajem u kojem se nalaze prosvjetni radnici, Radule Novović dozvoljava sebi da drži lekcije ni manje, ni više nego prosvjetnim radnicima, uz poziv da „odbrane svoj poziv od politikanstva“.

Hiljade prosvjetnih radnika ovih dana dio su mirnih, dostojanstvenih okupljanja, čime se šalje jasna poruka da građani ne pristaju na bezakonje, koje je očigledno napravljeno u osvit zore donošenjem diskriminatorskog zakona. Izgleda, boli vas činjenica što su ovih dana širom Crne Gore skupa i profesori, i studenti, i ljekari, i ekonomisti i pravnici, i obični građani. Na taj način još jednom šaljemo poruke jedinstva, sloge, bratskog suživota u našoj Crnoj Gori.

Ono što posebno daje pečat jesu hiljade mladih momaka i djevojaka, koji s ponosom šalju jasnu poruku, koju su naučili i od roditelja, ali i od profesora, a to je da se istorija Crne Gore mora čuvati. Ali ne ona, koji vi zagovarate i u kojoj se dijelite na vaše i naše! Crna Gora je jedna i nedjeljiva. Druge i rezervne države nemamo!

SNP je vjerovao da ćete se ipak dotaći i porazne činjenice da 70 posto mladih želi da napusti našu Crnu Goru, kao zbog lošeg ekonomsko-socijalnog stanja u državi, tako i zbog pogubne politike podjela koju vi i vaša politika zagovarate.

Kao neko čija je najuža familija dala više od 100 godina prosvjeti Crne Gore, završiću time da sam ponosan što sam, skupa sa stotinama svojih kolega ovih dana dio veličanstvenih, i dostojanstvenih okupljanja. Za nas u SNP-u u ovom trenutku nema prečeg posla od odbrane svetinja. Čuvajući svetinje, čuvamo i Crnu Goru!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.