Категорије
СНП

Nadamo se da revitalizacija Jusovače nije samo predizborna prevara DPS-a

Odbor SNP Glavnog grada

Odbor SNP Glavnog grada konstatuje da su nadležni organi, nakon naših brojnih poziva, konačno odlučili da krenu u razradu idejnih rješenja revitalizacije tamnice Jusovača kroz uvođenje nove namjene Kuća crnogorske istorije i kreativni hab.

Podsjećamo da decenijama unazad odgovorne institucije ovim povodom ništa nisu činile, a tužna je činjenica da nisu dozvoljavali ni nevladinim organizacijama da realizuju ideje koje su dugo predlagale.

Socijalistička narodna partija je više puta saopštavala da bi ovo zdanje, uz adekvatnu rekonstrukciju i adaptaciju, moglo biti idealno za organizaciju kulturnih događaja, prodaju suvenira, kao i oživaljavanje nekadašnje muzičke škole.

Takođe, predlagali smo otvaranje radionica u kojima bi bili predstavljeni stari zanati karakteristični za Podgoricu, kao što su obućarski, krojački, časovničarski, proizvodnja vina i rakije, kao i organizovanje ljetnjih škola i seminara o najrazličitijim društvenim temama.

Jusovača, koja je dugo predstavljala „ukleto“ mjesto od koga je Podgoričane podilazila jeza, danas može poslužiti za neke sasvim drugačije svrhe i predstavljati novo lice Glavnog grada.

Nadamo se samo da revitalizacija ovog objekta neće potrajati godinama ili da će se od projekta odustati, kao što se dogodilo mnogo puta do sada, i da nije u pitanju još jedna predizborna prevara DPS-a.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.