Категорије
Друштво

Sanacija puta preko Martinića: Planirani radovi na uređenju korita

Uprava javnih radova objavila je odluku o izboru najpovoljnije ponude za izvođenje radova na rekonstrukciji lokalnog puta Danilovgrad – Spuž, preko Martinića.

Rekonstrukciju puta izvešće “Met&alu plast” d.o.o Danilovgrad. Vrijednost radova je 4 000 000€ sa uračunatim PDV-om.

Rok za izvođenje radova je minimum 210 dana dok je maksimalni rok 260 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Radovi na uređenju korita

Rekonstrukciju puta izvešće “Met&alu plast” d.o.o Danilovgrad, koji je u toku radova, po tenderskoj dokumentaciji, dužan da očisti korita rijeke od smeća, šuta i granja sa utovarom prikupljenog materijala i odvozom na deponiju.

Izvođač radova je dužan da iskop u širokom otkopu za regulaciju rijeke, prema opisu i detalju iz projekta, u materijalu III i IV kategorije. Višak materijala će se transportovati na deponiju.

Izvođač je dužan da dno korita obloži krupnijim pločastim kamenom, prosječne debljine 15-20cm i zalije sitnozrnim betonom.

U obavezu ulaze i popravke kaskadnog kamenog zida. Ovo podrazumijeva vraćanje kamenog urušenog bloka i zalivanje cementnim malterom.

Gore navedeni radovi se odnose na dionice korita koje se nalaze oko i u blizini tri mosta. Motovi se nalaze na pojasu rekonstrukcije puta Danilovgrad – Spuž, preko Martinića. Na mostovima su, po projektu, planirane pješačke staze.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.