Категорије
СНП

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica

GLAVNI GRAD DA SE OZBILJNO POSVETI IZGRADNJI PUTEVA U PODGORICI

Iako je veliki broj saobraćajnica u Podgorici u poslednje vrijeme rekonstruisan, na mnogima su već vidljivi nedostaci.

Jedan od primjera je popravka na Bulevaru Josipa Broza i Cvijetne ulice na Starom aerodromu, izvršena prošle godine, iako je ta saobraćajnica dobila novi izgled tek pola godine prije toga. U nešto oko 700 metara puta uloženo je preko milion eura.

Nevjerovatno je da putni pravci koji bi trebalo da služe svrsi nekih 20 godina, budu podvrgnuti popravkama i krpljenju rupa godinu-dvije nakon asfaltiranja.

Stručnjaci kažu da se na novoizgrađenom kolovozu ne smije pojaviti veće oštećenje u periodu od dvije decenije, te da su uzroci za brzo propadanje saobraćajnica najčešće loš projekat i konstrukcija, loše napravljene saobraćajnice, loš nadzor ili loše održavanje. Prilikom izgradnje potrebno je obezbijediti kontinuiran nadzor, odnosno nadzorni organ mora svakog dana biti prisutan na gradilištu, kako bi se osiguralo da svaka faza projekta bude sprovedena po pravilima i propisima.

Obrazloženje Glavnog grada da su česte popravke i rekonstrukcije nužne zbog
frekventnosti saobraćaja na pojedinim putevima, usled čega dolazi do njihovog propadanja, ne možemo prihvatiti jer dobro obavljen posao sigurno ne zahtijeva toliko česte intervencije.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica, koji je i ranije ukazivao na ovaj problem, poziva upravu Glavnog grada da se savjesno i ozbiljno odnese prema pomenutom pitanju. Budžet Glavnog grada je dovoljno veliki da bi se projekti izgradnje saobraćajnica mogli sprovoditi uz poštovanje pravila struke, a nadamo se da je u interesu svih da imamo što manje ovako čestih popravki koje građanima remete svakodnevne aktivnosti i iziskuju dodatno trošenje njihovog novca.

Konačno, dužnost je Glavnog grada da osigura da Podgoričani imaju kvalitetne puteve, da ih dobiju po što povoljnijim uslovima, a ne da se jedan isti posao obavlja po nekoliko puta, kao i da garantuje bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.